Jump to content

Sprężyny Foryś - Impreza

sirubaII

Recommended Posts

Cześć i witam.Może ktoś praktykował zamianę tylnych sprężyn od Forka do Imprezy GF N/A?

Chciałem podnieś lekko tył w stosunku do serii.Jaka może być wizualna różnica, dwa, pięć cm? Mam w bagażniku butlę lpg i trochę waży:) Obecnie tył na Gt-kowskich springach i ...jeszcze bardziej usiadł, więc ...przód się musiał podnieść:)

Nie wygląda to ciekawie. Od jakiego modelu Forysia ewentualnie szukać.Wyboru ,jak sprawdzałem, za dużego nie ma:)

Chciałem się tylko upewnić,czy podążam słuszną drogą :dance:

Dzięki.

Cześć, Piter. Te używki od GT-ka właśnie kupiłem na Forum:) Miały być w idealnym stanie.I papiery były!Dzisiaj porównywałem nowe KYB-y seria ze swoimi starymi sprężynami seria i wyszło na to,że te nowe są bardziej miękkie od starych przy tej samej wysokości:) Analogicznie może tak być z nowymi do GT(kYB) ,a ekstremalne twardości mnie nie interesują:)

• 2 years later...

Muszę odkopać temat. Sprawa dotyczy imprezy GC - tył siedzi. Było napisane, że sprawdzą się sprężyny z imprez 2001-2005 więc:

- muszą być koniecznie z wersji turbo?

- sedan/kombi bez znaczenia?

Może jakieś inne sprawdzone pomysły. U mnie różnica między przodem a tyłem jest 4,5cm z względu na dużą butle LPG + zapewne zmęczenie się sprężyn.

Tak przy okazji jaka jest masa wspomnianych wersji? Może ktoś zerknąć do dowodu rejestracyjnego?

• 2 weeks later...