sirubaII Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Cześć i witam.Może ktoś praktykował zamianę tylnych sprężyn od Forka do Imprezy GF N/A? Chciałem podnieś lekko tył w stosunku do serii.Jaka może być wizualna różnica, dwa, pięć cm? Mam w bagażniku butlę lpg i trochę waży:) Obecnie tył na Gt-kowskich springach i ...jeszcze bardziej usiadł, więc ...przód się musiał podnieść Nie wygląda to ciekawie. Od jakiego modelu Forysia ewentualnie szukać.Wyboru ,jak sprawdzałem, za dużego nie ma:) Chciałem się tylko upewnić,czy podążam słuszną drogą Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 poszukaj nowszych (mniej zużytych, albo po prostu nowych) sprężyn z GT Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirubaII Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Cześć, Piter. Te używki od GT-ka właśnie kupiłem na Forum:) Miały być w idealnym stanie.I papiery były!Dzisiaj porównywałem nowe KYB-y seria ze swoimi starymi sprężynami seria i wyszło na to,że te nowe są bardziej miękkie od starych przy tej samej wysokości:) Analogicznie może tak być z nowymi do GT(kYB) ,a ekstremalne twardości mnie nie interesują Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwa Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Wrzuć z wrx new age. Ja mam i jestem zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirubaII Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Też masz GF-a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwa Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 tak, dokładnie. TURBO-COMBIII Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirubaII Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Długość tych sprężyn jest podobna do serii? A jaka różnica w twardości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwa Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 Auto jest trochę wyższe, nie mierzyłem, ale na oko około 2-3 cm, różnicy w twardości nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirubaII Posted November 22, 2013 Author Share Posted November 22, 2013 OK.Dzięki za info:) W używki się już nie pakuję.Zorientuję się jaki mają nr. katalogowy nowe i jakie koszty. Pozdrawiam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubBlackbird Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Muszę odkopać temat. Sprawa dotyczy imprezy GC - tył siedzi. Było napisane, że sprawdzą się sprężyny z imprez 2001-2005 więc: - muszą być koniecznie z wersji turbo? - sedan/kombi bez znaczenia? Może jakieś inne sprawdzone pomysły. U mnie różnica między przodem a tyłem jest 4,5cm z względu na dużą butle LPG + zapewne zmęczenie się sprężyn. Tak przy okazji jaka jest masa wspomnianych wersji? Może ktoś zerknąć do dowodu rejestracyjnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubBlackbird Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Pomysł z innej beczki ............ ktoś wstawiał sprężyny tylne od forestera czyli tak jak autor tematu zapytał na początku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts