Jump to content

Legacy II - czy pasują amortyzatory i sprężyny z Imprezy GT?

szałan

Recommended Posts

Czy do Legacy II 2.2 sedan 94' pasują sprężyny i amortyzatory z Imprezy GT?

Chciałbym trochę obniżyć i usztywnić zestaw.

ponawiam pytanie

to jak nie z imprezy gt, to co i z czego mam tam zamontować w celu lekkiego usztywnienia i obniżenia zestawu?

Ja do swojej imprezy GF kupiłem mc persony z GT-ka, które sprzedający miał założone w legacy i stwierdził, że mu za twardo i za nisko jest, więc da się chyba ;)

Rozstaw śrub i mocowanie powinno być takie samo w obydwu autach, natomiast Legaś rzeczywiście może się znacznie obniżyć. Nie wiem, czy nie za bardzo...

no właśnie...wiem, że ktoś podobno tego dokonywał...pytanie brzmi jak to wyszło, jak to wygląda, ile zostało od ziemi i inne...

Jak mi padł pneumatyczny zawias, to mi chłopaki wstawili amorki od imprezy WRX. Auto się obniżyło - przód idealnie, ale tył za bardzo siadł (kombi) - wizualnie było super tylko przycierki o nadkola były co chwila, i tam zamieniliśmy sprężyny na takie od Forestera, co znacznie podnisło tył. Mi to akurat pasi, bo auto nabrało takiego drapieżnego wyglądu i mam spokój psychiczny przy mocno załadowanym bagażniku. Jak chcesz równomiernie obniżyć auto, to pewnie tylko kwestia doboru sprężyn na tył. Masz sedana, to może się okazać, że nawet ze sprężynami nie będziesz musiał nic robić :)

Powodzenia.

Super chłopaki, dzięki za pomoc.

To szukam kompletu od Imprezy GT, bo WRX może być za sztywno. A ja tym jeżdże po polskich drogach, więc wiadomo o co chodzi.