deny23 Posted January 14, 2013 Share Posted January 14, 2013 Witam Padły mi amortyzatory (przód) w forku 1999 125km. Poszukuje zamienników. Co wybrać i gdzie tanio kupić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaru_Forester Posted January 14, 2013 Share Posted January 14, 2013 Kup oryginały albo KYB... Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted January 14, 2013 Share Posted January 14, 2013 Witam Padły mi amortyzatory (przód) w forku 1999 125km. Poszukuje zamienników. Co wybrać i gdzie tanio kupić? Przy jakim przebiegu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
12fasola12 Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Nie wiem jaki p/n jest do Twojego auta, ale może tu http://www.akcesoria...u.pl/?subaru,39 coś podpasuje. W takiej cenie chyba KYB nie da się kupić Link to comment Share on other sites More sharing options...
deny23 Posted February 3, 2013 Author Share Posted February 3, 2013 Aktualnie mam 240 tys. Nie wiem czy poprzedni właściciel już je wymieniał Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 Aktualnie mam 240 tys. Nie wiem czy poprzedni właściciel już je wymieniał To raczej jeszcze OEMy miałeś. Ja mam 200kkm i oryginały dobrze trzymają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deny23 Posted February 4, 2013 Author Share Posted February 4, 2013 Jeszcze takie pytanie Czy oprócz amortyzatora, trzeba wymienić poduszki, odboje? Jest coś takiego jak zestaw naprawczy. Rozumiem, że u mechanika wyjdzie co trzeba wymienić. Czy jest sens kupować już cały zestaw tj. amor, poduszki odboje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 przy tym przebiegu możesz się pokusić o wymianę odboi. Sugeruję od razu - za jednym razem i robocizną wymianę sprężyn. Co do poduszek - wiele zależy od ich stanu, ale jak już będziesz miał wszytko wyjęte, to chyba bym kompleksowo zrobił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts