Skocz do zawartości

Melduję, że......


stach1111

Rekomendowane odpowiedzi

Tak naprawdę weekend nie istnieje, pozostaje ersatz w postaci łykendu oddalający coraz bardziej od sensu stricte.

 

Naprawdę jest tak źle?

 

Ja tam wolę ten ersatz w domu niż cały weekend na dyżurze. Albo na odwrót? W sumie to już nie wiem. ;):biglol:

 

W każdym razie pójdę w ślady Stacha, no może poza rozpaleniem ognia, bo przy tym Cezarym czy jak mu tam mógłby się szybko roznieść. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Do bolognese musisz kupić mięso, wołowinę mieloną. Gotowych nie znam, nigdy nie próbowałam ;)

 

Mozesz zrobić z sosem pomidorowym z bazylią, ale bez mięsa. Polecam sos pomidorowy Barilla albo Łowicz.

 

sosy-lowicz.jpg?1364250272

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wujka google się zapytałem, skąd na moim zadupiu wezmę składniki :(

 

Najwyżej sobie odpuszczę, kiedyś sosy ze słoików mi smakowały i mogłem takie spaghetti jeść na śniadanie obiad i kolację a teraz 474.gif

 

Nie to nie :OO::mrgreen:

 

Dobra to pisz kobiecie się nie odmawia :D

 

Znalazłem takie coś

 

http://gotowanie.one...tti,103850.html

 

i takie coś

 

 

http://www.codogara.pl/6258/

 

 

 

i takie coś

 

http://www.bajceps.p...se-przepis.html

 

 

 

 

 

http://www.wielkiezarcie.com/recipe52276.html

Edytowane przez szycha
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gotowych niestety nie znam, bo nie stosuję.

 

Moja żona robi swoją wersję bolognese z mięsem mielonym wieprzowym z łopatki lub szynki (z Lidla), wołowiny nie jemy ze względu na dzieci :mellow:

Na patelnię oliwa, odrobina cebuli najlepiej dymki, czosnek 1-2 ząbki, dodajesz pomidory krojone z kartonika (mogą być np.Pudliszki) lub świeże jeśli masz dobre i grzejesz. Następnie mięso doprawiasz solą pieprzem bazylią suszoną, i dodajesz na patelnię do pomidorów i gotujesz je do wrzenia, a następnie na średnim na średnim ogniu przez kilkanaście minut mieszając co jakiś czas. Możesz doprawić łyżką przecieru pomidorowego ew. ketchupu (bez konserwantów ;) )

Na koniec dodajesz kilka listków świeżej bazylii.\

Jednocześnie gotujesz makaron. Po odcedzeniu mieszasz z sosem, posypujesz startym parmezanem i gotowe.

 

Jeśli chciałbyś prawdziwe bolognese lub inny sos to jest wiele przepisów na YT np.

 

 

A jeszcze najprostszy sos na świecie - cacio e pepe

 

 

Zamiast sera pecorino możesz użyć parmezanu.

Edytowane przez przemekka
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Znajdź sos 'alla puttanesca'. I zamelduj jak wyszło.

Tylko szycha najpierw na zakupy pewnie będzie musiał się wybrać ;)

 

jak mi Aga pozwoli

Jak Ci szycha pozwoli to ja nie mam nic przeciwko ... może Tobie zaufa :biglol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

×
×
  • Dodaj nową pozycję...