Rozrabiara Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Od błogosławieństw, sakramenckich i innych takich to tu jestem ja. Nie doceniasz mojej wyobraźni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Wkład,szwy i do domu. A tam rozpalę w piecu, wypiję piwo i z Wami się skontaktuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekka Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Tak naprawdę weekend nie istnieje, pozostaje ersatz w postaci łykendu oddalający coraz bardziej od sensu stricte. Naprawdę jest tak źle? Ja tam wolę ten ersatz w domu niż cały weekend na dyżurze. Albo na odwrót? W sumie to już nie wiem. W każdym razie pójdę w ślady Stacha, no może poza rozpaleniem ognia, bo przy tym Cezarym czy jak mu tam mógłby się szybko roznieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 W "rzucamy picie" jest ruch jak w Rzymie a więc tutaj napiszę o co mi chodzi, otóż mam ochotę na spaghetti ale nie potrafię zrobić sam sosu, który sos kupić żeby to było w miarę zjadliwe* * tak wiem zło konieczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekka Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Jaki sos chcesz do spagetti? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 To zależy jakie spaghetti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Obojętne byle by był dobry, muszę kupić niestety Tak wiem rodzajów spaghetti jest od cholery albo i więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zrób carbonare z przepisu Agi,15 min roboty a jest super :-) Jak nie to bolognese ale z przecierow pomidorowych bo z gotowych słoików nie dobre :-! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Do bolognese musisz kupić mięso, wołowinę mieloną. Gotowych nie znam, nigdy nie próbowałam Mozesz zrobić z sosem pomidorowym z bazylią, ale bez mięsa. Polecam sos pomidorowy Barilla albo Łowicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Gdzie znajdę przepis Agi, zaraz poszukam co włożyć do gara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Mogę Ci na PW przysłać Chcesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dzięki ale nie trzeba, no chyba że masz w komputerze zapisany to wklej, żebyś nie pisała mi go specjalnie dla mnie na PW tak wiem ten post jest bardzo po polsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Nie to nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Wujka google się zapytałem, skąd na moim zadupiu wezmę składniki Najwyżej sobie odpuszczę, kiedyś sosy ze słoików mi smakowały i mogłem takie spaghetti jeść na śniadanie obiad i kolację a teraz Nie to nie Dobra to pisz kobiecie się nie odmawia Znalazłem takie coś http://gotowanie.one...tti,103850.html i takie coś http://www.codogara.pl/6258/ i takie coś http://www.bajceps.p...se-przepis.html http://www.wielkiezarcie.com/recipe52276.html Edytowane 6 Grudnia 2013 przez szycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dobra to pisz kobiecie się nie odmawia Pfffffff Nie będę się narzucać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 A z tego robiłem "spaghetti" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 @@szycha,jak mi Aga pozwoli to Ci skrobne przepis na carbonare No troszkę więcej trudu sobie zadasz,ale tylko trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekka Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Gotowych niestety nie znam, bo nie stosuję. Moja żona robi swoją wersję bolognese z mięsem mielonym wieprzowym z łopatki lub szynki (z Lidla), wołowiny nie jemy ze względu na dzieci Na patelnię oliwa, odrobina cebuli najlepiej dymki, czosnek 1-2 ząbki, dodajesz pomidory krojone z kartonika (mogą być np.Pudliszki) lub świeże jeśli masz dobre i grzejesz. Następnie mięso doprawiasz solą pieprzem bazylią suszoną, i dodajesz na patelnię do pomidorów i gotujesz je do wrzenia, a następnie na średnim na średnim ogniu przez kilkanaście minut mieszając co jakiś czas. Możesz doprawić łyżką przecieru pomidorowego ew. ketchupu (bez konserwantów ) Na koniec dodajesz kilka listków świeżej bazylii.\ Jednocześnie gotujesz makaron. Po odcedzeniu mieszasz z sosem, posypujesz startym parmezanem i gotowe. Jeśli chciałbyś prawdziwe bolognese lub inny sos to jest wiele przepisów na YT np. A jeszcze najprostszy sos na świecie - cacio e pepe Zamiast sera pecorino możesz użyć parmezanu. Edytowane 6 Grudnia 2013 przez przemekka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 No dobra przestudiuję internet i znajdę coś wasze przepisy też przestudiuje,w końcu do kurczaka z ryżem sam robię sos w miarę zjadliwy to to też chyba zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Carbonarę zrobię jutro,a dziś: melduję,że było pierwsze w sezonie odśnieżanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) znajdę coś Znajdź sos 'alla puttanesca'. I zamelduj jak wyszło. PS. Byle nie ze słoika. Edytowane 6 Grudnia 2013 przez leon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 http://www.wielkiezarcie.com/recipe52276.html Spróbuje to jutro przyrządzić chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Znajdź sos 'alla puttanesca'. I zamelduj jak wyszło. Tylko szycha najpierw na zakupy pewnie będzie musiał się wybrać jak mi Aga pozwoli Jak Ci szycha pozwoli to ja nie mam nic przeciwko ... może Tobie zaufa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Musi być koniecznie usmażone na oliwie z oliwek czy zwykły olej też ujdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 jak mi Aga pozwoli Jak Ci szycha pozwoli to ja nie mam nic przeciwko ... może Tobie zaufa Nie da sobie pomóc Musi być koniecznie usmażone na oliwie z oliwek czy zwykły olej też ujdzie Ale COOOO??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się