tzd Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Czy w gc8 sti v3 (GC8D4ED) są zawory na szklanki czy na płytki, i konieczne jest wyjęcie / podniesienie silnika do ich regulacji? jakie powinny być "książkowe" luzy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiek202 Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 Wiem że w v2 MY96 są płytki, w Twoim nie wiem, ale podejrzewam że też będą, z mojego doświadczenia wiem że lepiej silnik wyciągnąć gdyż nie jest to tak dużo roboty, bardzo ułatwi Ci prace, gdyż jest tam ciasno luzy znajdziesz w jakiejś serwisówce, na pewno na forum ktoś ma, ja mam jak coś do 96r 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigu00 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 w sti v3 regulacja jest na płytki, myśle ze dało by sie to zrobić bez wyjmowania silnika, ja sprawdzałem luzy z silnikiem na stole. W serwisówce słabo jest ze znalezieniem wartości luzu bo gteki są na hydraulice tak? Nie znalazłem serwisówki do sti. Gdzieś na forum widziałem ze w subaru na ssących +/- 0,2 a na wydechu +/- 0,25 ale mogę sie mylić bo juz nie pamietam dokładnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts