Jump to content

Reflektory

paszczakk81

Recommended Posts

Hej,

oglądałem dzisiaj Legacy kombi - być może stanę się szczęśliwym posiadaczem (mam nadzieję szczęśliwym :)) i ów samochód miał przypalone obydwa przednie szkła reflektorów. Czy to powszechna usterka w tych modelach (2005, krajowy; 2.0; 137hp). czy jest szansa na naprawę tego, czy raczej szukać nowych szkieł?

Na reflektorach zrobiły się takie małe bąbelki wielkości paznokcia i zastanawiam się czy mogą odwalić takie auto na przeglądzie?

Pozdro.

paszczakk81, te "szkła" to raczej plastiki i może poprzedniemu właścicielowi za słabo świeciły seryjne lampy, to wsadził żarówki 150W? Jak się zorientował/po kontroli to zmienił na seryjne?

Normalne to raczej nie jest. Mam takie Legacy z 2004 i oprócz standardowych zarysowań z myjni nic tam więcej nie ma.

Jeżeli to wina mocniejszych żarówek, to sprawdziłbym też kostki, mogą być potopione.

I nie wiem czy można wymienić same 'szkła'. Sprawdź sobie lepiej kontrolnie cenę reflektorów na Allegro ;)

Godlik jutro jadę na przegląd przed zakupem do ASO na Jubilerska w Wawie, więc jeszcze poproszę żeby zerknęli na kostki.

aflinta Pytanie czy seryjnie w tych modelach w reflektorach były szkła czy plastiki? Faktycznie obecny właściciel tłumaczył, że poprzednik musiał założyć za mocne żarówki - aktualnie są seryjne.

Kontrolnie sprawdziłem już ceny, no i zaczynają się od 500zł w górę (niestety). Natomiast jeśli nie będzie to miało wpływu na przeglądy i na samą efektywność świateł, to nie będę póki co kupował.

Nota bene to jest auto, które znalazłem właśnie na forum :)

Cytuję:

"Mój kolega sprzedaje samochód.

W przeciwieństwie do mnie jest normalny, więc go nie katował i dbał nawet w najmniejszych szczegółach ;)

Powiększ (rzeczywiste wymiary: 1024 x 680)Obrazek

Sprzeda piękne Subaru Legacy Kombi 2.0 - rodzinny samochód dla tych co nie chcą być siódmą skodą na światłach, a cenią sobie przyjemność z jazdy i bezpieczeństwo - szczególnie w zakrętach. Samochód kupiony w polskim salonie, pierwsza rejestracja czerwiec 2005. Serwisowany w ASO, później w Subaru Service w Józefowie. Silnik SOHC 137 kM - najoszczędniejsza i najtrwalsza jednostka w Legacy. Stały naped na cztery koła Symetrical AWD, reduktor, czyli standard Subaru. Skórzana kierownica i podłokietnik, czujniki parkowania z tyłu, dodatkowo przyciemnione szyby, potężny hak Thule - Brink. Nowy akumulator, wymienione klocki hamulcowe przód i tył. Zrobiony rozrząd.

Samochód bezwypadkowy, miał jedynie dwa otarcia parkingowe. Zadbane czyste wnętrze, właściciel nieplący.

Polecam i zapraszam do oglądania, jazdy próbnej, kupowania...

Andrzej

T: 693-401-157

http://allegro.pl/show_item.php?item=2490156920"