Jump to content

Czujnik położenia kątu skrętu

Dymian

Recommended Posts

Witam

po zdiagnozowaniu problemu w swoim aucie, poszukuje czujnika o numerze 27582AE001, ale jest problem z jego znalezieniem, a aktualnie mam możliwość zakupu czujnika o numerze 27546AG010 firmy TOKAI RIKA JAPAN,

pytanie tylko czy się nada?

Witam

po zdiagnozowaniu problemu w swoim aucie, poszukuje czujnika o numerze 27582AE001, ale jest problem z jego znalezieniem, a aktualnie mam możliwość zakupu czujnika o numerze 27546AG010 firmy TOKAI RIKA JAPAN,

pytanie tylko czy się nada?

Nie, nie nada się. Elektrycznie, prawdopodobnie są to takie same czujniki, ale mają inne obudowy/montowanie.

Patrzyłeś tutaj: http://www.worldimpex.com/parts/subaru-pt300703-sensor-strg_1920605.html :?:

Szkoda, że się nie nada, ale przynajmniej temat pozostanie dla potomnych- bo o tym się nie pisze a raz na xxx się zdarza taki problem.

Co do tej str to i tam też wylądowałem podczas ostrych poszukiwań- ale nie ukrywam skoro za auto dałem 16k zł to za taki czujnik z montażem ponad 1 tyś wydać nie zamierzam :D (rozrząd już mniej wyniesie;) )

Ogólnie jutro będę coś więcej wiedział- ale jak dobrze pójdzie, to sprawę używanego czujnika+wysyłka+montaż+kalibracja pod kompem wyniesie mnie max 250zł i znów sprawne vdc zagości na pokładzie autka a zima tylko tknąć;)

Dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam