Marcin Domanski Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Witam. Mam szybkie pytanie. Jak oryginalnie zamontowane są gumowe końcówki progów? W motoryzacyjnych nie mogę znaleźć tak długiego kołka do nadkoli. Musi przejść przez gumę, plastikowy próg, nadkolę i próg metalowy. W moim ktoś przykręcił to na piętnastocentymetrowy blachowkręt. Chcę to zrobić jak należy więc szukam rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agrupa Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Hej. Ten pseudochlapacz lub końcówka gumowa progu jest montowana tak: - taśma dwustronna klejąca (przyklejasz do błotnika) - jedno mocowanie idzie do plastikowego progu (wkręt na kluczyk/krzyżak) (w osi pionowej samochodu) od spodu pojazdu. - jedno mocowanie idzie śrubka 8 (najprawdopodobniej) w osi poziomej auta od strony koła. Wkręcasz przez gumowy element (jest tam jeszcze tulejka dystansowa) do błotnika, W błotniku jest specjalna zapinko-nakrętka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Domanski Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 Wiem więć, że brakuje mi tulejek i specjalnych zapinko-nakrętek. Będę kombinował i szukał alternatywy. Dzięki agrupa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts