Danski Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Witam Wszystkich, Czytam to forum od jakiegos czasu ze wzgledu na niedawny zakup Justy '91 1.2 GLi... ale nie znalazlem kilku informacji: - czy ten silnik jest bezkolizyjny? - czy dosc duzy wyciek oleju z prawej strony (gora silnika) to powazny problem? - jakie przebiegi robia te silniki? pozdrawiam, Daniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar105 Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Jeśli masz seryjny to jest bezkolizyjny. Każdy wyciek oleju to poważny problem. Chociażby dla środowiska. Przebieg zależy od sposobu użytkowania silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danski Posted October 5, 2010 Author Share Posted October 5, 2010 Dzieki za odpowiedz... ucieszyla mnie ta bezkolizyjnosc ...z wyciekiem mam nadzieje, ze sobie poradze...ale w kwestii przebiegow chodzi mi o rzad wielkosci dla tego trzycylindrowca... np. wiadomo, ze jednocylindrowe silniki motocykli zazwyczaj robia do remontu ok. 50 000km... 2 cyl v-ki ok. 100 000-150 000km... wiec ile ten wynalazek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w3rti Posted October 21, 2010 Share Posted October 21, 2010 Ja miałem remont po 100 tys ale silnik ma rozwierconą głowicę i nie ma co ukrywać dostaje strasznie mocno ode mnie. Normalnie można 250 tys przejechać, jeśli tylko wymienia się wszystko w swoim czasie. Ważne żeby się też nie zagrzał np. przez rozwaloną chłodnicę bo wtedy różne cuda mogą wyjść. Jakbyś robił remont to kup lepiej oryginalne uszczelki bo ja kupiłem jakieś podróbki i po 10 tys silnik znowu do rozebrania;/ Odnośnie wycieku to możliwe, że uszczelka od górnej pokrywy się rozszczelniła, ja tak przynajmniej miałem. Choć opcji jest na pewno więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts