Jump to content

podświetlanie progów US

hex2dec

Recommended Posts

B9T MY06 nie działają mi już 3szt podświetlenia LED na progach.

Co może być przyczyną? Z tego co się orientuje, to żarówki LED się tak łarwo nie przepalają.

U 2 moich znajomych w B9T z US nastąpiło zwarcie podświetlania w progach - kupa smrodu i dymu, na szczęście bez tragedii. Czy da się wyeliminować ryzyko?

Pewnie można a nawet wypadałoby...

1. odchylić nadkola kół przednich (po wyjęciu mocowań) od strony kabiny a nie od frontu - tam są konektory do tych ledów - można spradzić czy sa szczelne i nie są zalewane, ewentualnie zaizolować taśmą bo jest to miejsce gdzie może dostać się woda/para

2. od progu w tych lampkach są okrągłe zaślepki a pod nimi śruby mocujące - można spróbować je odkręcić i obejrzeć czy przypadkiem nie ma jakichkolwiek nieszczelności gdzie może trafić woda... (jeśli nie wyjda swobodnie to trzeba zdemontować próg - po odpięciu konektorka z nadkola aby nie urwać przewodu

Ale możliwe też, że te ledy najzwyczejniej w świecie tyle żyją..

na e-mail mogę wysłać manual montażu tych ledów z obrazkami i tam więcej widać.. :idea: :wink:

• 9 months later...
  • 2 months later...

ekstra dodatek nie ma znaczenia europa czy usa wszystko jest gotowe do podlaczenia oswietlenia :D:D

-- Cz wrz 29, 2011 10:33 am --

ekstra dodatek nie ma znaczenia europa czy usa wszystko jest gotowe do podlaczenia oswietlenia :D:D

-- Cz wrz 29, 2011 10:33 am --

w serwise ten zestaw wycenili na 1650 zł ja zrobilem to taniej pojechalem do warsztatu gdzie montuje ledy a oni to zrobili sami wszystkie przewody sa za natkolami wystarczy przwod przeciagnac progi i tam zamontowac ledy

-- Cz wrz 29, 2011 11:12 am --

w serwise ten zestaw wycenili na 1650 zł ja zrobilem to taniej pojechalem do warsztatu gdzie montuje ledy a oni to zrobili sami wszystkie przewody sa za natkolami wystarczy przwod przeciagnac progi i tam zamontowac ledy

• 4 weeks later...