hex2dec Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 B9T MY06 nie działają mi już 3szt podświetlenia LED na progach. Co może być przyczyną? Z tego co się orientuje, to żarówki LED się tak łarwo nie przepalają. U 2 moich znajomych w B9T z US nastąpiło zwarcie podświetlania w progach - kupa smrodu i dymu, na szczęście bez tragedii. Czy da się wyeliminować ryzyko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlyszkow Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Pewnie można a nawet wypadałoby... 1. odchylić nadkola kół przednich (po wyjęciu mocowań) od strony kabiny a nie od frontu - tam są konektory do tych ledów - można spradzić czy sa szczelne i nie są zalewane, ewentualnie zaizolować taśmą bo jest to miejsce gdzie może dostać się woda/para 2. od progu w tych lampkach są okrągłe zaślepki a pod nimi śruby mocujące - można spróbować je odkręcić i obejrzeć czy przypadkiem nie ma jakichkolwiek nieszczelności gdzie może trafić woda... (jeśli nie wyjda swobodnie to trzeba zdemontować próg - po odpięciu konektorka z nadkola aby nie urwać przewodu Ale możliwe też, że te ledy najzwyczejniej w świecie tyle żyją.. na e-mail mogę wysłać manual montażu tych ledów z obrazkami i tam więcej widać.. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzonek Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 moze ktos montowal podswietlanie progow w wresji europejskiej :?: :?: :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO_1 Posted September 15, 2011 Share Posted September 15, 2011 witam poproszę o inst na maila a może jest pełna inst obsługi nabyłem właśnie B9 2007, ale niestety bez książek... pozdrawiam kacpero@byk.com.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek75 Posted September 15, 2011 Share Posted September 15, 2011 Ja pobralem sobie z https://www.subaru.com/my-subaru/audien ... thod=email trzeba sie zalogowac i instrukcje sa po angielsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO_1 Posted September 20, 2011 Share Posted September 20, 2011 pobrać - pobrałem ale o podświetleniu progów nic nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlyszkow Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 http://techinfo.subaru.com/proxy/50382/ ... 139240.pdf Powodzenia.. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO_1 Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 teraz tak super Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzonek Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 ekstra dodatek nie ma znaczenia europa czy usa wszystko jest gotowe do podlaczenia oswietlenia -- Cz wrz 29, 2011 10:33 am -- ekstra dodatek nie ma znaczenia europa czy usa wszystko jest gotowe do podlaczenia oswietlenia -- Cz wrz 29, 2011 10:33 am -- ekstra dodatek nie ma znaczenia europa czy usa wszystko jest gotowe do podlaczenia oswietlenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO_1 Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 ja u siebie co prawda nie mam tego, ale myślę właśnie dokupić i zainstalować ten gażecik Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzonek Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 w serwise ten zestaw wycenili na 1650 zł ja zrobilem to taniej pojechalem do warsztatu gdzie montuje ledy a oni to zrobili sami wszystkie przewody sa za natkolami wystarczy przwod przeciagnac progi i tam zamontowac ledy -- Cz wrz 29, 2011 11:12 am -- w serwise ten zestaw wycenili na 1650 zł ja zrobilem to taniej pojechalem do warsztatu gdzie montuje ledy a oni to zrobili sami wszystkie przewody sa za natkolami wystarczy przwod przeciagnac progi i tam zamontowac ledy Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO_1 Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 acha gdzieś na terenie Łodzi szanowny kolega to robił ? jestem ze Zgierza, więc miałbym blisko i po sprawie Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzonek Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 WALWO w Brzezinach naprzeciwko stacji benzynowej orlen Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO_1 Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 acha ale mam lepszego speca : Jacek z Aleksandrowa (Hella), to gość do którego dzwonią jak nie mogą sobie sami poradzić (m/n Waldek z Brzezin pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts