boldek84 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Witam. Od miesiąca jestem posiadaczem Forestera 2.5 XT z 2007 roku ze skrzynią automatyczna. Gdy odpalam samochód i chcę przełączyć z P na D to w momencie przejścia z P na R jest głośne huknięcie. Przeważnie gdy silnik jest zimny. Czasami problem znika gdy zanim rusze silnik chwile popracuje. Nigdy wcześniej nie miałem samochodu z automatyczna skrzynia. Czy mam powody do zmartwień? Dodam że samochód ma ok 30 tyś km więc to chyba stosunkowo mały przebieg, nie wiem jak to sie ma do skrzyni. Pozdrawiam.
boldek84 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Parkuje na pochyłości. Ale gdy samochód stoi w garażu dzieje sie to samo.
m_dz Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Witam, Na zimnym silniku, przy zmianie przełożeń można odczuć delikatne szarpnięcie, ale napewno nie może słyszeć/czuć głośnego huknięcia! Proponuję Panu udać sie do ASO Subaru w celu sprawdzenia parametrów pracy skrzyni, a także samej skrzyni (jaki olej został zalany, poziom oleju w skrzyni) :wink: pozdr
boldek84 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Właśnie odczuwam takie szarpniecie. Dla mnie to coś nowego ponieważ to mój pierwszy automat, dlatego odbieram to jak hukniecie. Ale tak też zrobię, udam się do serwisu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.