Zwibel Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Chcąc nieco ubarwić moje 115 KM dokupiłem kolektor wydechowy od GTka. Dzisiaj przymierzałem go i -chyba niestety nie da się go założyć. Mam wrażenie że jest "niższy" od seryjnego(bardziej dolega do silnika) co powoduje że - króciec od wody i z drugiej strony filtr oleju prawdopodobnie będą przeszkadzać. Czy jest możliwe że przy dwóch wałkach rozrządu kolektor schodzi niżej? Niby nie znalazłem nigdzie różnic między kolektorami do N/A ? Da się jeszcze coś z tym zrobić czy nie będę słyszał bulgotu :? Zapomniałem dodać że na kresce gościowi udało się włożyć kolektor od GTka do 1.6 więc już nie wiem o co kaman. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Załóż kolektor od legacy 2.2 na (antyka) - zabulgocze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwibel Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 Tyle to ja wiem, tylko już takich nie ma :roll: Szukam na razie rozwiązania z tym kolektorem Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Chcąc nieco ubarwić moje 115 KM dokupiłem kolektor wydechowy od GTka. Dzisiaj przymierzałem go i -chyba niestety nie da się go założyć. Mam wrażenie że jest "niższy" od seryjnego(bardziej dolega do silnika) co powoduje że - króciec od wody i z drugiej strony filtr oleju prawdopodobnie będą przeszkadzać. Czy jest możliwe że przy dwóch wałkach rozrządu kolektor schodzi niżej? Niby nie znalazłem nigdzie różnic między kolektorami do N/A ? Da się jeszcze coś z tym zrobić czy nie będę słyszał bulgotu :? Zapomniałem dodać że na kresce gościowi udało się włożyć kolektor od GTka do 1.6 więc już nie wiem o co kaman. żeby taki kolektor założyć do N/A to musi byc niezła rzeźba :shock: , bo trzeba jakoś uppipe zaślepić, jest inna pompa wody jak pamietam i inaczej wychodzą przewody, dla mnie to troche bez sensu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwibel Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 Up pipe wyrzucam a w otwór po nim po prostu podłaczam wydech, lub katalizator. Problem tylko będzie chyba z tą pompą wody bo w N/A wychodzi króciec od dołu w GT z boku. Filmik jak chodzi impreza 1.6 http://www.fotosik.pl/video/5bf0fe210f813e1e.html I Zdjęcie zaczerpnięte od tamtego kolegi-(niestety nie ma już z nim kontaktu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwibel Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 I co nikt nic nie teges zero prób rzeźniczej rzeźby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts