Jump to content

Różnice w kolektorach wydechowych.

Zwibel

Recommended Posts

Chcąc nieco ubarwić moje 115 KM dokupiłem kolektor wydechowy od GTka. Dzisiaj przymierzałem go i -chyba niestety nie da się go założyć. Mam wrażenie że jest "niższy" od seryjnego(bardziej dolega do silnika) co powoduje że - króciec od wody i z drugiej strony filtr oleju prawdopodobnie będą przeszkadzać.

Czy jest możliwe że przy dwóch wałkach rozrządu kolektor schodzi niżej? Niby nie znalazłem nigdzie różnic między kolektorami do N/A ?

Da się jeszcze coś z tym zrobić czy nie będę słyszał bulgotu :?

Zapomniałem dodać że na kresce gościowi udało się włożyć kolektor od GTka do 1.6 więc już nie wiem o co kaman.

Chcąc nieco ubarwić moje 115 KM dokupiłem kolektor wydechowy od GTka. Dzisiaj przymierzałem go i -chyba niestety nie da się go założyć. Mam wrażenie że jest "niższy" od seryjnego(bardziej dolega do silnika) co powoduje że - króciec od wody i z drugiej strony filtr oleju prawdopodobnie będą przeszkadzać.

Czy jest możliwe że przy dwóch wałkach rozrządu kolektor schodzi niżej? Niby nie znalazłem nigdzie różnic między kolektorami do N/A ?

Da się jeszcze coś z tym zrobić czy nie będę słyszał bulgotu :?

Zapomniałem dodać że na kresce gościowi udało się włożyć kolektor od GTka do 1.6 więc już nie wiem o co kaman.

żeby taki kolektor założyć do N/A to musi byc niezła rzeźba :shock: , bo trzeba jakoś uppipe zaślepić, jest inna pompa wody jak pamietam i inaczej wychodzą przewody, dla mnie to troche bez sensu :D

Up pipe wyrzucam a w otwór po nim po prostu podłaczam wydech, lub katalizator. Problem tylko będzie chyba z tą pompą wody bo w N/A wychodzi króciec od dołu w GT z boku.

Filmik jak chodzi impreza 1.6

http://www.fotosik.pl/video/5bf0fe210f813e1e.html

I Zdjęcie zaczerpnięte od tamtego kolegi-(niestety nie ma już z nim kontaktu)