luksp Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Problem to drgania na kierownicy powstajace przy gwaltownym hamowaniu, zmiana tarcz i klockow na nowe [ATE + ferrodo] nic nie pomogly, dzieje sie to na oponach letnich i zimowych, auto nie sciaga przy hamowaniu ale drgania- denerwuja tuleje wahacza? mial ktos podobne problemy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Gumy stabilizatora !!! - koledze tak robiło !!wymienił tarcze i to samo, wymienił tzw. kości ( łączniki stabilizatora) i spokój !! Mogą to jeszcze być gałki kierownicze lub luzy w zawiasie ale moim zdaniem to to pierwsze. Suba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kario Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Mogą to też być amortyzatory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MalySTi Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 mial ktos podobne problemy? Jak Juras pisał ja tak miałem i wymieniłem tarcze i dalej to samo później zmieniłem gumy stabilizatora (nie łączniki czy też kości tylko gumy) i spokój! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 mial ktos podobne problemy? Jak Juras pisał ja tak miałem i wymieniłem tarcze i dalej to samo później zmieniłem gumy stabilizatora (nie łączniki czy też kości tylko gumy) i spokój! Właśnie gumy to były :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
niXon Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 nowa tarcza po montażu na piaście też może mieć bicie większe niz dopuszczalne i bicie kiery mamy jak w banku, ratuje stoczenie tarcz na aucie w jakimś serwisie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts