marcin Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 więc tak: wiem, że ciśnienie powinno mieć ok 3bar.. założyłem manometr przed filtrem i przy jałowych obrotach miał 2.8 - 3 bar, przy przegazówce ciut rosło, a po odjęciu gazu malało (wahanie było w okolicach 0.2bar) sprawdziłem na dwóch regulatorach ciśnienia i było podobnie z tym, że ich zachowanie różniło się po wyłączeniu silnika... W jednym po wyłączeniu silnika ciśnienie odrobinę rosło (do ok3.1 bar) i długo się utrzymywało. W drugim zaś po wyłączeniu spadało od razu do ok 2.6 bar, a po ok 5 min było 2.4 bar. pytanko, który działa lepiej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 TERZO, nudzisz się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin Posted March 20, 2010 Author Share Posted March 20, 2010 szczur75, w oczekiwaniu na kabelki sprawdzam wszystkie inne możliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 terzo - ja bym rzekl, ze istotne jest jakie trzyma cisnienie w trakcie pracy. Po wylaczeniu cisnienie i tak stopniowo bedzie spadac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin Posted March 20, 2010 Author Share Posted March 20, 2010 Wiadomo, że to jest istotne, ale taka różnica w pracy obu fabrycznych regulatorów troszkę zastanawia i może np znaczyć, że jeden powoli się żegna Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 szczur75, w oczekiwaniu na kabelki Tia.... W pon sprawdzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin Posted March 20, 2010 Author Share Posted March 20, 2010 szczur75, w oczekiwaniu na kabelki Tia.... W pon sprawdzę. Chyba już dosyć wyczekałem :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts