marek790 Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 czyszcząc zuważyłem, że mam w silniku krokowym lekko uszkodzoną uszczelkę. Ma to jakieś znaczenie na pracę krokowca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakr Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Nie wiem jakiego masz krokowca, ale lewe powietrze (jezeli jest) potrafi sporo napsuc krwi. NIe wiem jak to jest z wklejaniem linkow na tym forum ale ponizej taki przykladzik http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=781242 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 marek790, ja wychodzę z założenia, że tej uszczelki nie byłoby tam gdyby nie pełniła jakiejś funkcji więc jak jest porwana to trzeba wymienić i koniec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MISIEK062006 Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Kruk, w zupełności się zgadzam lewe powietrze powoduje pływanie obrotów a silniczek krokowy to precyzyjne sterowanie powietrzem Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek790 Posted November 23, 2009 Author Share Posted November 23, 2009 ale wyglada na to, że w moim krokowcu uszczelka jest od kurzu, tam nie ma żadnego powkietrza. Odkręcam dwie śrubki, odpinam wtyczkę i mam pokrywkę od krokowca na wierzchu z tą okrągłą uszczeleczkę o śr. ok 3cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 jak masz wątpliwości, wymień, albo chociaż złóż na silikon, zeby wyeliminować nieszczelność, bo jak napisał Kruk, po coś tę uszczelkę tam Japończyki dali, jakby nie była potrzebna, to by jej tam nie było :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts