stach1111 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 leczo dobra sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferdek Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 To taki pstrag z różowym mięsem jak u łososia,oczywiście w lidlu :-D Dziki łosoś nie ma różowego mięsa ,różowe mają tylko hodowlane norweskie karmione chemią żeby ładnie wyglądały. W tamtym roku raz w tygodniu przyjeżdżali do Zakopanego "rybacy" ze świeża rybką ,złowioną poprzedniego dnia.Czasem mieli dzikiego łososia ..................tatarek z niego to pychotka. Wczoraj na obiadek ,zjadłem osobiście złowionego ,dzikiego lipienia z Dunajca(innych nie ma ,bo tej ryby nie da się hodować komercyjnie ,tylko do zarybień) .Smak pstrąga ,nawet dzikiego nie dorasta mu do ogona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek_l Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 A ja jutro mam nadzieję zjeść gładzicę (nie jadłem jeszcze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyrTyr Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 leczo dobra sprawa Ale bez miesa. Z miesem to juz nie jest leczo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 leczo dobra sprawa Ale bez miesa. Z miesem to juz nie jest leczo.. ale leczo z kiełbaską też jest do zniesienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyrTyr Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 leczo dobra sprawa Ale bez miesa. Z miesem to juz nie jest leczo.. ale leczo z kiełbaską też jest do zniesienia Powiedzmy sobie tak. Potrawa na bazie leczo z wkladka miesna jest palce lizac! Pewna wegierka mi wyjasnila, inna potwierdzila ze leczo nie moze miec miesa. Leczo tak jak i kilka innych "wykwintnych" potraw (fondue) powstalo na zasadzie zagospodarowywania inaczej nie zjadliwych resztek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Patrz:forszmak :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doom21 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 leniwe i....zasmażka!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyrTyr Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Coho + ananas + rodzynki do tego portobello, wszystko na ruszcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doom21 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Coho + ananas + rodzynki do tego portobello, wszystko na ruszcie... coho to od cohones???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Coho + ananas + rodzynki do tego portobello, wszystko na ruszcie... coho to od cohones???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyrTyr Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Coho + ananas + rodzynki do tego portobello, wszystko na ruszcie... coho to od cohones???? :facepalm: Jak to mowia, glodnemu chleb na mysli. Jesli tylko takie skojarzenia masz, to smacznego.... inna sprawa ze gdzies, nie pamietam gdzie, przyrzadzaja bycze...... Coho - to jeden z gatunkow Łososia. Wiesz, w wodzie plywa i ryba sie nazywa........ Edytowane 6 Września 2013 przez TyrTyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 A można było napisać "łosoś" to by nie było skojarzeń Placki ziemniaczane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 kurczak, kuskus, duzo cebuli, czosnek, oliwki, ziola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doom21 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 A można było napisać "łosoś" to by nie było skojarzeń właśnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 nie pamietam gdzie, przyrzadzaja bycze Nie daleko- w Hiszpanii. A tak a propos tego kraju, to właśnie zjadłem San Jacobo, bardzo prosty i smaczny hiszpański schabik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Gnocchi z fasolą w pomidorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyrTyr Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 A można było napisać "łosoś" to by nie było skojarzeń Placki ziemniaczane Owszem, mozna bylo. Tylko ze łososi jest wiele gatunkow i bardzo sie miedzy soba roznia. Cos jak z samochodami. No ale jak juz koniecznie ktos musi byc zlosliwy..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doom21 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 No ale jak juz koniecznie ktos musi byc zlosliwy..... nie szukajmy złośliwości tam gdzie jej nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Dzisiaj "walczę" z królikiem. Robię comber i żeberka z zielonym pieprzem w czerwonym winie i miodzie, a także nóżki w sosie winno śmietanowym z musztardą dijon i kaparami. Będzie pysznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 a ja na obiad grilik póki jeszcze na to czas-piękna pogoda.Nic wyszukanego ale nietypowo bo schab i kaszaneczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyrTyr Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 No ale jak juz koniecznie ktos musi byc zlosliwy..... nie szukajmy złośliwości tam gdzie jej nie ma Mam nadzieje ze sobie dobrze to zakonotujesz i bedziesz stosowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pegi Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Ja dziś na obiad mam niedobrego kurczaka w niedobrym sosie warzywnym, a to dlatego, że wcześniej już ma kobieta zamarynowała kurczaka w niedobrej marynacie i gdyby go upiekła byłby niedobry, więc zmieniła plan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Trzecie podejście do carbonary. Gdyby nie brak jednego składnika, byłby ideał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Rosol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się