KamilP Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Nie popadajmy w paranoje, bo patrzac w ten sposob praktycznie niczego nie powinnismy jesc.. Mozemy i powinnismy jesc wszystko, ale z rozsadkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Ke ? Wynik szybkiego GIS - http://nourishedkitchen.com/against-the-grain-10-reasons-to-give-up-grains/ Mozemy i powinnismy jesc wszystko, ale z rozsadkiem. Mozemy jesc prawie wszystko, jest jednak kilka produktow zywnosciowych, ktore sa szkodliwe dla naszego zdrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 jak mozesz to wymien te kilka produktow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giechu Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Na szybko - słodzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Chemia to jedno, ale ja mialem na mysli te bardziej naturalne produkty. jak mozesz to wymien te kilka produktow Nie znam sie na tym tak dobrze zeby wszystkie wymienic, ale jednym z lepszych przykladow jest wiekszosc olejow roslinnych, szczegolnie tych uzyskiwanych z pestek i nasion. Pestki i nasiona sluza roslinom do rozmnazania sie i sa dla wiekszosci zwierzat niejadalne. Dlatego jak zjesz caly owoc z nasionami, to miasz trawisz a nasiona wychodza w calosci drugim koncem. Oleje roslinne szybko sie psuja w czasie przechowywania, maja za duzo omega 6 psujac stosunek do omega 3, moga zawierac szkodliwe toksyny. Kiedys wszystkim wmawiano ze oleje roslinne sa dla nas zdrowe i trzeba jesc margaryne zamiast masla. Ostatnio jednak "ekspertom" sie odmienilo i margaryna nie jest juz taka cudowna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Wracając do błonnika ,ja jedynie zwróciłem uwagę co ze sobą niesie jego całkowite wyeliminowanie z jadłospisu,w żadnym wypadku nie namawiałem do nadużywania pełnoziarnistych przetworów mącznych.Rozsądna dawka błonnika to dobre trawienie a jego całkowity brak to godziny spędzone na klopie a potem hemoroidy.Ale oczywiście do niczego nie namawiam ,"kużden" robi co chce Krótko mówiąc jeśli już chleb jadamy to lepiej wiedzieć co jemy robiąc go samemu niż zdać się na produkty sklepowe-tak mi się wydaje. Z drugiej strony jedna z naszych znajomych ma celiakię,więc całkowitą nietolerancję glutenu a dzięki temu że zakupiła maszynę do chleba jest w stanie upiec według odpowiednich procedur chleb bezglutenowy.Niestety w sprzedaży jest bardzo mały wybór produktów bezglutenowych. Zastąpienie masła margaryną jest szczególnie niebezpieczne dla dzieci,bo powoduje niewchłanianie witamin z grupy-ADEK,czyli min. upośledzenie wzrostu i dobrego widzenia. Z kolei nadmiar masła to miażdżyca i jej skutki,więc wszystko trzeba jakoś wypośrodkować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 leon,wykrakałeś,dzisiejsza dziczyzna była" taka se" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilP Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 o to to, wszystko jest dla ludzi, ale z glowa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Z kolei nadmiar masła to miażdżyca i jej skutki,więc wszystko trzeba jakoś wypośrodkować. Maslo powoduje miazdzyce tylko wtedy jak smarujesz nim chleb Jak jesz samo lub z miesem to juz nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Maslo powoduje miazdzyce tylko wtedy jak smarujesz nim chleb Jak jesz samo lub z miesem to juz nie. Jedzenie samego masła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Lekko solone Kerrygold swietnie smakuje. Jak sie nie je chleba, to trzeba skads czerpac energie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 albo ziemniaczki smażone na masełku lub kasza gryczana,może być też kalafiorek+masełko+tarta bułka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 smażone na masełku Akroleina mimo wszystko jest podejrzewana o działanie rakotwórcze. No chyba, że na klarowanym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 no to z roztopionym masełkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Chodzi o usunięcie białka z masła, domowym sposobem trzeba przesączyć masło przez watę, najprościej kupić masło klarowane Takie się nadaje do smażenia Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Aga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 ahaaaaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 domowym sposobem trzeba przesączyć masło przez watę, Domowym, to przez chleb się przesączało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 domowym sposobem trzeba przesączyć masło przez watę, Domowym, to przez chleb się przesączało. Ja podałam laboratoryjny, to fakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 domowym sposobem trzeba przesączyć masło przez watę, Domowym, to przez chleb się przesączało. Ja podałam laboratoryjny, to fakt Wiadomo, co dochtur to dochtur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 pesto zielone,taglliatelle,crudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Jakby ktoś się zastanawiał czy warto. http://kuchnia.ofeminin.pl/przepisy/przepis_spaghetti-alla-puttanesca_219379.aspx Warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach1111 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 z wczorajszej Wigilii-pomysł mojej żony-łosoś duszony w cytrynie na słodko-bardzo ciekawe i coś nowego.W razie czego służę przepisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 W razie czego służę przepisem. Dawaj, nie zmarnuje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jachu93 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Dziś - kaczuszka, ziemniaczki i modra kapusta.. mhhm.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikad Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Jachu, brzmi swietnie - chociaż o dobrą kaczkę trudniej, niż o świętego Graala. Pewnie jednak co domowe, to domowe ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się