Danieldd48 Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Witam Wszystkich... szukając wtyczek do sprawdzania błędów coś gdzieś zruszyłem i prędkościomierz mi padł. CE też mi sygnalizuje 33. Gdzie szukać czujnika i może ktoś ma pomysł jak i gdzie sprawdzać i szukać problemu??? Auto: Forester '98 2,0 AWD Link to comment Share on other sites More sharing options...
ania i tomek Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Czujnika szukaj w skrzyni,a pod kierownica to musisz kumatego elektryka znalezsc to pewnie cos podpowie, gdzie co i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danieldd48 Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 w skrzyni jest 3 czujniki i nie wiem który to, a pod kierownicą dzisiaj kukałem, rozpinałem i spinałem wtyczki, sprawdzałęm, czy się jakaś wsuwka nie wysunęła, czy nic nie zasnidziało i nic. Natomiast może to jakiś znak, było tak: spiąłem ponownie czarne wtyczki, odczytałem 33, sprawdziłem wiązkę obok silnika i zapominając o spiętych wtyczkach zapaliłem silnik i CE nic nie pokazywał, ale prędkościomierz nadal nie działa. Czy jeśli naprawimy awarię, to błąd się sam kasuje po zapłonie? Bo jeśli tak, to gdzieś tam coś styknęło- przynajmniej na chwilę :???: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeOrGe Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 CEL zgaśnie ale błąd zostanie w pamięci ECU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danieldd48 Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 ha, podwójne hha no to jutro musze tę wiązkę przetrzebać, może jak zmieniałem świece to gdzieś tam coś ruszyłem. Raczej to nie w tej części silnika, ale do diaska, coś wariuje i zaczynam żałować, że kupiłem Subaru (oby przejściowo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeOrGe Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Dlatego bo zapalił się Ci CEL? I może jeden czujnik padł w używanym aucie? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danieldd48 Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 jak dołozyć do tego szarpanie na gazie poniżej 2500 obrotów, braku sensownego mechanika w Jaśle ani okolicach (już nawet nie mówię że od Subaru), to na wstępie może chyba trochę zniechęcić... [ Dodano: Czw Paź 09, 2008 4:19 pm ] Wiedziałem, że kupuję używane auto, ale ze od razu tyle wydatków, podobno rozdzielacz mi padł i konieczna jest regeneracja - instalacja gazowa Koltec - czy ktoś pomoże mi w tym temacie - wymiana membran, uszczelnień, i co jeszcze??? Czy w ogóle się za to zabierać, czy jechać 230 km do serwisu :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts