luki266 Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Witam Przyjeżdżam dziś na stację, nalałem paliwa i próbuję odpalić auto, a tu nic. Wszystko zgasło, kontrolki, zegarek się zresetował, licznik dzienny się zresetował. Wyjąłem kluczyk i po chwili wszystko się znowu zapaliło. Kolejna próba i znowu to samo Poruszałem wszystkimi możliwymi kablami pod maską i dalej nic. Udało mi się w końcu przełączyć na luz (automatyczna skrzynia). Przepchałem auto spod dystrybutora by nie blokować. Wkładam kluczyk kolejna próba i ... wszystko OK. Teraz nie wiem co to było i kiedy może mnie znowu zaskoczyć. Ma ktoś jakiś pomysł? Dziękuję za wszelką pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
capricorn Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Brak masy?? Sprawdź czy kabel od masy jest dokręcony, końcówka mogła zaśniedzieć i trzeba ją wyczyścić, rozkręcić wyczyścić i skręcić ponownie na połączeniu z karoserią samochodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted September 22, 2008 Author Share Posted September 22, 2008 OK. Idę sprawdzić. Zapomniałem dodać, pamięć radia - stacje się nie wyzerowały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 OK. Idę sprawdzić. Zapomniałem dodać, pamięć radia - stacje się nie wyzerowały. Bo w radiach najczęściej jest kondensator albo bateryjka podtrzymująca pamięć stacji radiowych i ustawień na wypadek odłączenia aku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts