piotr1 Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 Czy skrzynię TY754VCAAB z wolnossącej Imprezy 2,5 można bez komplikacji włożyć na zamianą do turboantyka? Głównie to boję się, czy podejdą dotychczasowe półosie i czy przełożenia nie będą się różnić zdecydowanie. Jeśli nie da rady, to jest jakaś łatwa możliwość stwierdzenie, że dana skrzynia się nadaje a inna nie? Np. po oznaczeniu typu? Pytam, bo czasem coś się zdarza na allegro ale oczywiście do wszystkich modeli oprócz turbodziadka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 nie mozna. w tej skrzyni przlozenie glowne jest 4.111 a w legacy turbo 3.900 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 nie mozna. w tej skrzyni przlozenie glowne jest 4.111 a w legacy turbo 3.900 a z dyfrem? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 a z dyfrem to mozna, nie pamietam jak natomiast jak z polosiami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 a z dyfrem to mozna, nie pamietam jak natomiast jak z polosiami. Powinny pasować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr1 Posted January 17, 2008 Author Share Posted January 17, 2008 A czy wiecie może czy 2.5L wolnossak ma już LSD w dyfrze? Bo jeśli tak to właściwie jedyna różnica z oryginałem, to mi się Vmax zmniejszy o ok.10%, z czym da się żyć. No i kwestia tych półosi - może policzyć ilość zębów na wielowypuście ze skrzyni? Bo chyba tylko ilością się różnią, a średnica zawsze jest ta sama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 A czy wiecie może czy 2.5L wolnossak ma już LSD w dyfrze?Bo jeśli tak to właściwie jedyna różnica z oryginałem, to mi się Vmax zmniejszy o ok.10%, z czym da się żyć. No i kwestia tych półosi - może policzyć ilość zębów na wielowypuście ze skrzyni? Bo chyba tylko ilością się różnią, a średnica zawsze jest ta sama. Jeśli ilość to i średnica - moduł zęba powinien być taki zsam. LSD w wolnossącym raczej niet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 A czy wiecie może czy 2.5L wolnossak ma już LSD w dyfrze? w ktorym ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr1 Posted January 18, 2008 Author Share Posted January 18, 2008 A czy wiecie może czy 2.5L wolnossak ma już LSD w dyfrze? w ktorym ? Z tyłu. W przednim to bym się w najśmielszych snach nie spodziewał. A skrzynia z GT nadałaby się bez konieczności dopasowania dyfra? BTW - na forum ostatnio sporo kupujących/szukających skrzyni. Coś zawodna ta japońska technika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Z tyłu. W przednim to bym się w najśmielszych snach nie spodziewał.A skrzynia z GT nadałaby się bez konieczności dopasowania dyfra? BTW - na forum ostatnio sporo kupujących/szukających skrzyni. Coś zawodna ta japońska technika. z ktorego gt skrzynia ? bo tez moga miec rozne przelozenia glowne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr1 Posted January 21, 2008 Author Share Posted January 21, 2008 Z tyłu. W przednim to bym się w najśmielszych snach nie spodziewał.A skrzynia z GT nadałaby się bez konieczności dopasowania dyfra? BTW - na forum ostatnio sporo kupujących/szukających skrzyni. Coś zawodna ta japońska technika. z ktorego gt skrzynia ? bo tez moga miec rozne przelozenia glowne. Hmmm. Myślałem, że GT to GT i wszystko na jedno kopyto. Ogólnie się pytałem żeby wiedzieć co mogę brać jako zamiennik bez konieczności zmiany dyfra. A jest może gdzieś jakiś techniczny pdf o turbodziadku? Mam dokumentacje (to co znalazłem na forum) - imprez jest sporo, a z zaturbionym legasiem 89-94 gorzej (tylko coś do wersji amerykańskiej - bez inrecoolera itd.). Jak bym miał coś takiego to bym kolegów nie męczył, i w dokumentacji wyczytał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts