Guest IRAZU Posted January 5, 2008 Share Posted January 5, 2008 szybkie pytanie. Subaru outback 2,5 automat z 2000r. Nie odpala przy -5 stopni. Przy minus 3 stopnie pali bez problemu. gdzie przyczyna i co zrobić bo w serwisie na komputerze nie wykazuje awarii. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Bajorek Posted January 5, 2008 Share Posted January 5, 2008 Dobre pytanie? Też sobie je stawiam. ale nie pali wcale przy - 5 czy tez zapala po którejś tam próbie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekm17 Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Witam, mam dokładnie takie auto, outback z 2000r. automat, dzisiaj nie zapalił, a nigdy wcześniej nie było problemów. Co może pomóc? Prosze o pomoc. Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Kiedy byl zmieniany filtr paliwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekm17 Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Filtr paliwa, powietrza, był wymieniany w lipcu, od tego czasu zrobiłem ok 7-8 tyś.km. Nigdy z zapaleniem nnie było żadnych problemów. Wczoraj rano za pierwszym razem silnik zaskoczył na moment i potem nic, rozrusznik kręci a silnik nic. [ Dodano: Wto Gru 30, 2008 7:15 pm ] zapalił pogrzebałem trochę pod kierownica chcąc dostać się do kabli od kodów, najpierw wszystko poruszałem i... udało się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Znalazłem przyczynę , ale ASO nie daje rady . Powodem jest immobilizer . Wymiana anteny nic nie zmieniła. Wymiana modułu na używany szt. 2 nic nie dała ! Zamówiłem więc nowy bez kodów - 550 zł ale nic nie pomogło . Po wprowadzeniu kodów zapala i natychmiast gaśnie . Wyrzuca kody i się blokuje . Mają SOFTA z błędem więc na razie po staremu - tyle że nie pali przy minus 3. We wtorek wymienię kondensator w moim starym module . SIP nie daje rady to może zakład RTV ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gugel Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Panie Szulczyk mialem ten sam problem i sa ASO które to ogarniają także przestan Pan wygadywać te głupoty bo jak sie czyta te posty zwłaszcza Pańskie to wiecznie Pan narzeka, jak Pan wie lepiej to niech Pan sam zrobi ,a tak narazie to z tym immo żle Pan trafił bo nie ta usterka.Mi naprawili bez problemu. p.s życzę szczęścia w RTV Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Próbowali w dwóch ASO i się nie udało . Skoro Tobie dali radę to może ja nie trafiłem na odpowiednie ASO. Mam Ci przesłać f-ry z ASO Koper i Nivette? Czekałem na moduł immo parę dni a potem człowiek męczył się z kompem pół dnia i ciągle wyrzuca kody . Skoro tobie dali radę to daj namiary na ASO. [ Dodano: Nie Lut 08, 2009 9:21 am ] A jeśli chciałeś być dowcipny ,to potrenuj troszkę , bo mnie po dwóch zimach nie jest do śmiechu z autem na lato . [ Dodano: Nie Lut 08, 2009 9:26 am ] Awarię znalazłem podgrzewając suszarką do włosów kolejne części immo. Komputer nie pokazywał żadnych błędów . Możesz to wytłumaczyć albo podać namiary , czy może masz inny cel ? Chcesz pomóc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Marku, po konsultacjach z mądrzejszymi wydaje mi się, że być może znam przyczynę w/w usterki. Jeżeli do seryjnego immobilajzera sa podłączone nieseryjne dodatkowe funkcje, jakieś domykania, napady, zdalne odpalania itd, może być problem z kodowaniem. Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale tak jest. Prosze poodpinać lub zdeaktywować dodatowe bajery, jeżeli są, i powinno pomóc....powodzenia.... :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekm17 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 byłem dzis w subaru, podłączyli do komp. i wyszedł błąd 53 czyli antena immobilaizera, ale co dalej? da się odłączyć immobilaizer zupełnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maras Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Nie, nie ominiesz immo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekm17 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 a wiecie może jak przeczyścic styki od anteny immobilaizera? Może to pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 a może: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... 7bd#995653 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 byłem dzis w subaru, podłączyli do komp. i wyszedł błąd 53 czyli antena immobilaizera, ale co dalej? da się odłączyć immobilaizer zupełnie? Może i znajdę gdzieś taką antenę ? Spróbuj pożyczyć i sprawdzić czy to właśnie ona . Można przekładać anteny , bo nie są kodowane . Mnie naprawili immobiliser w ASO Radom . Mają tam naprawdę ogarniającego ten temat elektryka . Wszyscy popełniali ten sam błąd , a on to zrobił inaczej i mu się udało . Zadzwoń do Radomia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Zadzwoń do Radomia albo do Kaszpirowskiego, adin, dwa, tri.... jedź do pierwszego lepszego alarmiarza i daj sobie sprawdzić co nie gra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 A gdybyś nie miał skąd wziąć takiej anteny , to ten mądrala amotorsport ma takich kilka niepotrzebnych . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekm17 Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 szukałem na allegro, u ludzi którzy mają auta na części, ale albo nie mają albo nie chce im się szukać bo nie wiedzieli za bardzo o czym mówię, szukam dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 A gdybyś nie miał skąd wziąć takiej anteny , to ten mądrala amotorsport ma takich kilka niepotrzebnych . ja niestety nie mam i raczej nie będę miał, bo nie prowadzę zakazanej działalności komercyjnej, konkurencyjnej dla SIP-u na Forum, ale na pewno kolega ODRAZU znajdzie Ci taką antenkę w ITS Michalczewski w Radomiu, jak chcesz, na pewno chętnie poda Ci adres... jakby nie mieli, wystrugają w terminie do 6 tygodni z lipy czy innego szlachetnego drewna.... :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 ja niestety nie mam i raczej nie będę miał, bo nie prowadzę zakazanej działalności komercyjnej, konkurencyjnej dla SIP-u Działalność konkurencyjna byłaby wtedy , gdybyś chciał za to pieniądze Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 I tak nikt nie uwierzy w moje dobre serce zresztą niedawno już się ono serce znalazło u kardiologa, po aktach wielkoduszności.... a jak się komuś coś spali po zastosowaniu jakichś moich rupieci, znowu będę ten ZŁYYYYY....dlatego chetnie służę dobrą radą i również chętnie podtrzymam na duchu... :smile: Polecam gorąco ITS, również mam jak najlepszą (nie szkodzi, że zasłyszaną) opinię na temat tego serwisu :smile: mają podobno bardzo dobrego elektronika jak wieść gminna niesie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 chetnie służę dobrą radą A jak się coś spali po zastosowaniu Twoich rad ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts