Mr Q Posted June 10, 2023 Share Posted June 10, 2023 Sorry za nowy temat. Jednak nie chcę zaśmiecać wątku o wrażeniach jazdy e-boxerem, tudzież innych. Pytanka: 1. Na zdjęciu wtyczka wchodząca do (chyba) dyfru. Jak dla mnie to biorąc pod uwagę, że można się potaplać w błocie i wodzie to tak kiepsko jest zabezpieczona. Ktoś zwrócił na to uwagę i ma jakieś złe doświadczenia? 2. Kupował ktoś drugi zestaw kół i przerabiał temat czujników ciśnienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mechanik Posted June 11, 2023 Share Posted June 11, 2023 21 godzin temu, Mr Q napisał(a): 1. Na zdjęciu wtyczka wchodząca do (chyba) dyfru. Jak dla mnie to biorąc pod uwagę, że można się potaplać w błocie i wodzie to tak kiepsko jest zabezpieczona. Ktoś zwrócił na to uwagę i ma jakieś złe doświadczenia? Cześć! Słuszna uwaga. Jeszcze ważniejsze są jednak odpowietrzenia mechanizmów to znaczy skrzyni biegów (z tego co wiem jest w niej przedni dyferencjał) oraz odpowietrzenie tylnego dyferencjału Odpowietrzenia muszą być zidentyfikowane i wyprowadzone wysoko, w suchym i czystym miejscu. Forester to osobówka więc nie planuj nic grubego bo zniszczysz auto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Q Posted June 11, 2023 Author Share Posted June 11, 2023 Nic „grubego” nie planuję. Ale może się zdarzyć przejazd przez jakiś bród albo bardzo wysoki śnieg. Ba, czasem może się zdarzyć głęboka kałuża. Zastanawiam się jak to zabezpieczyć.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Q Posted July 3, 2023 Author Share Posted July 3, 2023 Ktoś wie czy to będzie pasowało: https://www.dojazdowe.pl/pl/p/Kolo-dojazdowe-R18-Subaru-Forester-2020-obecnie/2839 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rakukrakow Posted July 4, 2023 Share Posted July 4, 2023 14 godzin temu, Mr Q napisał(a): Ktoś wie czy to będzie pasowało: https://www.dojazdowe.pl/pl/p/Kolo-dojazdowe-R18-Subaru-Forester-2020-obecnie/2839 Mam ten sam dylemat. Co do drugiego zestawu kół, to .... dowiedziałem się, że można kupić nieoryginalne czujniki i sklonować je z oryginału. Odpada wtedy co półroczna konieczność programowania czujników, po wymianie opon. Będę temat ogarniał po wakacjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Q Posted July 4, 2023 Author Share Posted July 4, 2023 To daj znać bo tez się zastanawiam czy kupować całe koła i akcesoryjne czujniki czy tylko gumy. A zapas kupujesz?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Q Posted February 11 Author Share Posted February 11 Takie cuda. Słyszałem, że Japońce rdzewieją w salonie ale żeby po jednej i to niecałej zimie rdzewiały nakrętki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts