Jump to content

Forester SK

Mr Q

Recommended Posts

Sorry za nowy temat. Jednak nie chcę zaśmiecać wątku o wrażeniach jazdy e-boxerem, tudzież innych.

Pytanka:

1. Na zdjęciu wtyczka wchodząca do (chyba) dyfru. Jak dla mnie to biorąc pod uwagę, że można się potaplać w błocie i wodzie to tak kiepsko jest zabezpieczona. Ktoś zwrócił na to uwagę i ma jakieś złe doświadczenia?

2. Kupował ktoś drugi zestaw kół i przerabiał temat czujników ciśnienia?

IMG_1850.jpg.841ffe0634bff983e7f0c786e3ad5f83.jpg

21 godzin temu, Mr Q napisał(a):

1. Na zdjęciu wtyczka wchodząca do (chyba) dyfru. Jak dla mnie to biorąc pod uwagę, że można się potaplać w błocie i wodzie to tak kiepsko jest zabezpieczona. Ktoś zwrócił na to uwagę i ma jakieś złe doświadczenia?

Cześć!

Słuszna uwaga. Jeszcze ważniejsze są jednak odpowietrzenia mechanizmów to znaczy skrzyni biegów (z tego co wiem jest w niej przedni dyferencjał) oraz odpowietrzenie tylnego dyferencjału Odpowietrzenia muszą być zidentyfikowane i wyprowadzone wysoko, w suchym i czystym miejscu.

Forester to osobówka więc nie planuj nic grubego bo zniszczysz auto.

Nic „grubego” nie planuję. Ale może się zdarzyć przejazd przez jakiś bród albo bardzo wysoki śnieg. Ba, czasem może się zdarzyć głęboka kałuża. Zastanawiam się jak to zabezpieczyć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 4 weeks later...
14 godzin temu, Mr Q napisał(a):

Mam ten sam dylemat. 

Co do drugiego zestawu kół, to .... dowiedziałem się, że można kupić nieoryginalne czujniki i sklonować je z oryginału. Odpada wtedy co półroczna konieczność programowania czujników, po wymianie opon. 

Będę temat ogarniał po wakacjach. 

To daj znać bo tez się zastanawiam czy kupować całe koła i akcesoryjne czujniki czy tylko gumy. A zapas kupujesz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 7 months later...