Pan.B.13 Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 Witam wszystkich serdecznie. Dziękuję za przyjęcie do zacnego grona. Mam taki problem. Kupiłem Forestera z nie dzialającym kluczykiem Nie można zamknąć auta i otworzyć z kluczyka. Wymieniłem baterie ale nadal brak reakcji. Domyślam się że trzeba zakodować/zaadoptować kluczyk po wymianie baterii.Ale jak. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted April 25, 2023 Share Posted April 25, 2023 (edited) Pod plastikiem na dole przy lewym słupku, poniżej otwierania maski znajdziesz dwa konektory. Gniazdo i wtyk pojedynczy. Musisz je połączyć, a następnie razem z zamykaniem na kluczyku zamknąć ryglem drzwi. Z otwieraniem tak samo. Rozpinasz wtyczki i powinno działać. Pamiętaj że chodzi o te przy słupku, bo generalnie pod kierownicą też znajdziesz takie, ale nie chodzi nam o nie. Edited April 25, 2023 by ewemarkam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan.B.13 Posted April 25, 2023 Author Share Posted April 25, 2023 Dziękuję.będe próbował... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan.B.13 Posted April 27, 2023 Author Share Posted April 27, 2023 W dniu 25.04.2023 o 18:50, ewemarkam napisał(a): Pod plastikiem na dole przy lewym słupku, poniżej otwierania maski znajdziesz dwa konektory. Gniazdo i wtyk pojedynczy. Musisz je połączyć, a następnie razem z zamykaniem na kluczyku zamknąć ryglem drzwi. Z otwieraniem tak samo. Rozpinasz wtyczki i powinno działać. Pamiętaj że chodzi o te przy słupku, bo generalnie pod kierownicą też znajdziesz takie, ale nie chodzi nam o nie. Która to wtyka...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted April 28, 2023 Share Posted April 28, 2023 Właśnie te które są połączone. Aby działał trzeba je rozłączyć. Łączymy tylko do programowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan.B.13 Posted April 29, 2023 Author Share Posted April 29, 2023 W dniu 28.04.2023 o 04:57, ewemarkam napisał(a): Właśnie te które są połączone. Aby działał trzeba je rozłączyć. Łączymy tylko do programowania. Niech ktoś pokaże palcem podpowie może kolorami wtyczek..nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted April 29, 2023 Share Posted April 29, 2023 (edited) Chodzi o tą pojedynczą biała z czarnymi przewodami. Musi być rozpięta aby działał pilot. Jeden przewód z jednej strony i drugi z drugiej. Spięta gdy chcesz programować. Edited April 29, 2023 by ewemarkam Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakedman Posted June 15, 2023 Share Posted June 15, 2023 Hej, temat już trochę stary, ale może to pomoże komuś rozwiązać problem. U mnie też nie dało się zamykać ani otwierać z kluczyka i nie wiedziałem o co chodzi. Próbowałem adaptacji tak jak w wielu opisach itp, ale to nie pomagało. Ostatnio jednak spojrzałem do auta od strony pasażera i zobaczyłem, że stacyjka ma pozycje "0" "I" "II" i "start" (czy jakoś tak) i zapaliła mi się lampka w głowie, bo nigdy nie zwracałem uwagi do jakiej pozycji przestawiam ją wyłączając auto. Po przekręceniu stacyjki w pozycję "0" pilot działa elegancko. Pozostawienie jej w pozycji "I" powoduje, że centralny zamek nie działa. Miłego dnia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts