Jump to content

Film promocyjny

Adi

Recommended Posts

Cześć Forum,

Jest ktoś, kto zna się, robi , czy też pasjonuje się filmowaniem?

Szukam twórcy filmiku promocyjnego, który potrafi to zrobić i ma sprzęt niezbędny, by to wyglądało...świetnie ;)

Film w całości opracowany koncepcyjnie z gotowym scenariuszem. 

Co do sprzętu, to niezbędny będzie taki, który sprosta: 

- kilka ujęć z ręki

- kilka ujęć akcji (go pro)

- 2-3 ujęcia z drona.

Film nie dłuższy niż 30-40 sekund.

Kręcenie w plenerze, max 1 dzień.

A do tego soczysty montaż.

I konkrety. Dostałem ofertę od profesjonalnej firmy. I usiadłem ;) . Rozumiem, biurowiec, piękne studio, sztab pracowników....to musi kosztować. 

Dlatego zależy mi na filmowcu-amatorze-pasjonacie itp. a nie firmie z drogimi strukturami. Oczywiście chcę godnie zapłacić, ale w granicach rozsądku i niestety budżetu ;) 

Ktoś, coś? Lub możecie kogoś polecić?

Chętnie się spotkam i omówimy szczegóły.

Kompletny sprzęt od gimbala do aparatu A7III i Gopro po slidera 120 cm z dronem włącznie   do wykonania tego filmu mogę wypożyczyć. Niestety brak mi umiejętności montażowych post produkcyjnych

7 minut temu, ipsx82 napisał(a):

do wykonania tego filmu mogę wypożyczyć.

Dobry kierunek ;) Czy tylko wypożyczyć, czy zrobić też tzw. "operatorską robotę"? Bo nie ukrywam, że dla mnie właśnie to jest najważniejsze. Cały scenariusz jest, tylko odpowiednio "poprowadzić kamery"

9 minut temu, ipsx82 napisał(a):

Niestety brak mi umiejętności montażowych post produkcyjnych

W ostateczności jest sporo firm/ludzi, które montują gotowy materiał.

Najważniejszą częścią jest praca operatorska. 

Bardziej na wypożyczyć bo ostatni raz wesela kręciłem z 15 lat temu, miałem zamiar powrócić do tego ale jakoś brak czasu a sprzęt profi leży i kurzy się od 2 lat.

Dron to nawet ma folijki fabryczne  ponaklejane bo nie było czasu potestować jak lata :biglol:

Do dyspozycji:

Sony A7III , sony A6300

szkła  70-200mm f2,8 GM II / 24mm f1,4 GM / 85mm f1,4 / macro 90mm f2,8 / 55mm f1,8 /  24-105 mm f4 G

gopro 9 z adapterami do gimabala, kasku, karoserii auta

gimbal DJI Ronin-SC o udźwigu 2kg

slider GVM GR-120QD do nagrywania panoramicznego 120 stopni

dron autel EVO 6k pro

Ja bardziej statyczne sceny niż dynamiczne jak tu:

https://drive.google.com/drive/folders/1NV4jhW7Rj9HBKj9HB_yYnFr9OrfzECa5?usp=share_link

https://drive.google.com/drive/folders/1zoHt3ic50wO-YFlaj6cbUVTs4uVwzX-w?usp=sharing

Edited by ipsx82

2 godziny temu, ipsx82 napisał(a):

miałem zamiar powrócić do tego ale jakoś brak czasu a sprzęt profi leży i kurzy się od 2 lat.

Jak jest sprzęt, to trzeba wrócić, nie zostawiać pasji na później ;) Bo widzę, że oko jest.

Dzięki Henryk, za propozycję. Zacząłem się zastanawiać, czy sam sprzęt da radę i doszedłem do szybkiego wniosku, że absolutnie nie.

Po czym przypomniałem sobie, że zgłosił się do mnie studenciak, który przedstawił ciekawe portfolio, ale zastrzegł, że nie ma drona i czegoś tam jeszcze. Dlatego, jako niekompletnego nie wziąłem pod uwagę.

Twój wpis w wątku dodał nieco więcej światła sprawie i wróciłem do rozmów z nim. Umówiłem się na piątek, na szczegóły.

Jeśli się z nim dogadam, a czuję że tak, to chętnie skorzystam z tej łączonej oferty.

Widzę to tak. Podczas dnia zdjęciowego jesteś Ty ze swoim sprzętem i Julek ze swoimi umiejętnościami....no i ja ze swoją wizją ;) i współpracujemy.

Co Ty na to? Napisz proszę na priv, jak widzisz to w "cyfrach" ;)