Adi Posted April 19, 2023 Share Posted April 19, 2023 Cześć Forum, Jest ktoś, kto zna się, robi , czy też pasjonuje się filmowaniem? Szukam twórcy filmiku promocyjnego, który potrafi to zrobić i ma sprzęt niezbędny, by to wyglądało...świetnie Film w całości opracowany koncepcyjnie z gotowym scenariuszem. Co do sprzętu, to niezbędny będzie taki, który sprosta: - kilka ujęć z ręki - kilka ujęć akcji (go pro) - 2-3 ujęcia z drona. Film nie dłuższy niż 30-40 sekund. Kręcenie w plenerze, max 1 dzień. A do tego soczysty montaż. I konkrety. Dostałem ofertę od profesjonalnej firmy. I usiadłem . Rozumiem, biurowiec, piękne studio, sztab pracowników....to musi kosztować. Dlatego zależy mi na filmowcu-amatorze-pasjonacie itp. a nie firmie z drogimi strukturami. Oczywiście chcę godnie zapłacić, ale w granicach rozsądku i niestety budżetu Ktoś, coś? Lub możecie kogoś polecić? Chętnie się spotkam i omówimy szczegóły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk82 Posted April 19, 2023 Share Posted April 19, 2023 Kompletny sprzęt od gimbala do aparatu A7III i Gopro po slidera 120 cm z dronem włącznie do wykonania tego filmu mogę wypożyczyć. Niestety brak mi umiejętności montażowych post produkcyjnych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted April 19, 2023 Author Share Posted April 19, 2023 7 minut temu, ipsx82 napisał(a): do wykonania tego filmu mogę wypożyczyć. Dobry kierunek Czy tylko wypożyczyć, czy zrobić też tzw. "operatorską robotę"? Bo nie ukrywam, że dla mnie właśnie to jest najważniejsze. Cały scenariusz jest, tylko odpowiednio "poprowadzić kamery" 9 minut temu, ipsx82 napisał(a): Niestety brak mi umiejętności montażowych post produkcyjnych W ostateczności jest sporo firm/ludzi, które montują gotowy materiał. Najważniejszą częścią jest praca operatorska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk82 Posted April 19, 2023 Share Posted April 19, 2023 (edited) Bardziej na wypożyczyć bo ostatni raz wesela kręciłem z 15 lat temu, miałem zamiar powrócić do tego ale jakoś brak czasu a sprzęt profi leży i kurzy się od 2 lat. Dron to nawet ma folijki fabryczne ponaklejane bo nie było czasu potestować jak lata Do dyspozycji: Sony A7III , sony A6300 szkła 70-200mm f2,8 GM II / 24mm f1,4 GM / 85mm f1,4 / macro 90mm f2,8 / 55mm f1,8 / 24-105 mm f4 G gopro 9 z adapterami do gimabala, kasku, karoserii auta gimbal DJI Ronin-SC o udźwigu 2kg slider GVM GR-120QD do nagrywania panoramicznego 120 stopni dron autel EVO 6k pro Ja bardziej statyczne sceny niż dynamiczne jak tu: https://drive.google.com/drive/folders/1NV4jhW7Rj9HBKj9HB_yYnFr9OrfzECa5?usp=share_link https://drive.google.com/drive/folders/1zoHt3ic50wO-YFlaj6cbUVTs4uVwzX-w?usp=sharing Edited April 19, 2023 by ipsx82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted April 19, 2023 Author Share Posted April 19, 2023 2 godziny temu, ipsx82 napisał(a): miałem zamiar powrócić do tego ale jakoś brak czasu a sprzęt profi leży i kurzy się od 2 lat. Jak jest sprzęt, to trzeba wrócić, nie zostawiać pasji na później Bo widzę, że oko jest. Dzięki Henryk, za propozycję. Zacząłem się zastanawiać, czy sam sprzęt da radę i doszedłem do szybkiego wniosku, że absolutnie nie. Po czym przypomniałem sobie, że zgłosił się do mnie studenciak, który przedstawił ciekawe portfolio, ale zastrzegł, że nie ma drona i czegoś tam jeszcze. Dlatego, jako niekompletnego nie wziąłem pod uwagę. Twój wpis w wątku dodał nieco więcej światła sprawie i wróciłem do rozmów z nim. Umówiłem się na piątek, na szczegóły. Jeśli się z nim dogadam, a czuję że tak, to chętnie skorzystam z tej łączonej oferty. Widzę to tak. Podczas dnia zdjęciowego jesteś Ty ze swoim sprzętem i Julek ze swoimi umiejętnościami....no i ja ze swoją wizją i współpracujemy. Co Ty na to? Napisz proszę na priv, jak widzisz to w "cyfrach" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk82 Posted April 19, 2023 Share Posted April 19, 2023 Bardzo podobnie to widzę Leci pw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts