Jump to content

Pajęczynki na reflektorach

Artur67

Recommended Posts

Dopiero co zarejestrowałem się na forum, w przeciwieństwie do motocyklowego forum, nie widzę tzw. Przywitalni, niemniej wszystkich serdecznie witam.

Moje pytanie dotyczy przednich lamp w Foresterze III, pojawiły mi się po obu stronach, w górnych zewnetrzych rogach dosyć wyraźne "pajęczynki", tak jakby od uderzenia kamieniem, ale brak jakichkolwiek śladów po nim. Czy to kwestia naprężęń? Czy ktoś z tym się spotkał? Czy trzeba ewentualnie wymieniać całe lampy czy tylko klosze?

Dopiero co zarejestrowałem się na forum, w przeciwieństwie do motocyklowego forum, nie widzę tzw. Przywitalni, niemniej wszystkich serdecznie witam.
Moje pytanie dotyczy przednich lamp w Foresterze III, pojawiły mi się po obu stronach, w górnych zewnetrzych rogach dosyć wyraźne "pajęczynki", tak jakby od uderzenia kamieniem, ale brak jakichkolwiek śladów po nim. Czy to kwestia naprężęń? Czy ktoś z tym się spotkał? Czy trzeba ewentualnie wymieniać całe lampy czy tylko klosze?
Jest powitania.
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://forum.subaru.pl/topic/60648-tutaj-si%C4%99-witamy-dzia%C5%82-dla-nowych-forumowicz%C3%B3w/&share_tid=60648&share_fid=56227&share_type=t&link_source=app

Ale jesteś naprawdę wyjątkiem który w ogóle o to pyta :)
  • Upvote 1

Niedawno przymierzałem się do Forka III w komisie (sprawdzenie, czy w ogóle model mi leży, nie żeby kupować od razu - zwłaszcza że w TDI ... SBD chciałem powiedzieć!;) ) - koleś z komisu na uwagę o pękniętym reflektorze stwierdził, że to znana przypadłość modelu. Nie wypowiadam się czy tak jest w rzeczywistości, ale też chętnie dowiem się czy faktycznie tak jest.

• Thanks 1