Jump to content

szyberdach nie domyka - forester 2003r.

sasturppe

Recommended Posts

witam,

potrzebuje dosc pilnej pomocy/wskazowki jak rozwiazac temat jak w tytule

od wczoraj przestal domykac szyberdach w jednym rogu - tylnym

po moich ogledzinach amatorskich wyłapałem ze jest przy tylnej prowadnicy taka gumeczka stozkowa co wchodzi pod listewke metalowa i ona sie wysunela i z tego powodu nie podnosi do konca jednej strony, nie wiem czy to trafne ale probowalem...

potrzbuje ogarnac ten temat jak najszybciej zeby nie zrobilo mi basenu w srodku, czy jestem sam w stanie to zrobic i jak sie do tego zabrac czy lepiej niech sie za to wezmie ktos inny

w zalaczeniu fotki

dzieki z gory za szybka reakcje

pozdrawiam

20210610_180611_1.jpg

20210610_180627_1.jpg

Przy zamykaniu wypchnij ręką siedząc w aucie ten opadający róg szyberdachu i powinno być ok. Miałem podobnie w Forku SF.

@Yanas dobrze radzi, doraźnie można w ten sposób domykać szyber i będzie równo. Docelowo czeka Cię oddanie auta do fachowca, który dorobi najprawdopodobniej połamany plastikowy grzebień. Tanio raczej nie będzie, bo aby zrobić to dobrze, trzeba znać się na rzeczy i poświęcić dzień pracy. Przerabiałem temat dwa razy :faja:

dziekuje Panowie za info, jednak przy probie "pomocy" czyli pchniecia dachu do gory przy zamykaniu ten rog opada z powrotem na dol, niestety musialem tymczasowo podklinowac ta czesc szyby i teraz tylko odnalezc kogos kto to ogarnie

moze ktos z was ma jakis namiar w woj. podkarpackim kto ma o tym pojecie?

pozdrawiam

• 2 months later...

witam ponownie, mam szybkie pytanie, gdzies kiedys na forum mignal mi tutorial bardzo fajny ze zdjeciami jak zdemontowac podsufitke w forku sg z szyberdachem, nie moge tego watku namierzyc, czy ktos by pomogl mi go odnalezc albo pomoc w demontazu krok po kroku... z gory dziekuje

• 10 months later...
W dniu 11.06.2021 o 19:52, Pan Dziedzic napisał:
W dniu 11.06.2021 o 19:52, Pan Dziedzic napisał:

Puściło cięgno z plastikowego mocowania. Miałem tak.

Spec od szyberdachów ogarnął to w mig.

witam Cie,

troche odswieze temat bo wypadało by w koncu poskladac forka, mam tylko szybkie pytanie, czy możesz mi podać jakiś namiar na speca co mi to ogarnie, niestety w moim regionie nikt nie chce się za to zabrać więc będę musiał wybrać się gdzieś dalej, z góry dzięki za namiary, pozdrawiam