Jarek 1947 Posted February 9, 2019 Share Posted February 9, 2019 Nie otwiera się klapka wlewu paliwa , co zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazaN Posted February 9, 2019 Share Posted February 9, 2019 SG? Najłatwiej dostać się do linki przy fotelu, odegnij wykładzinę i zobacz czy lata luźno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ech Posted February 9, 2019 Share Posted February 9, 2019 Sprawdzić czy linka wypadła z zaczepu, jeśli masz takie rozwiązanie, jeski tak pociągnąć ją np. kombinerkami, żeby nie uszkodzić a potem naprawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi Posted February 9, 2019 Share Posted February 9, 2019 W swoim SG miałem tak, że blaszka, która była przy blokadzie w kalpce była za mocno lub za słabo przygięta(nie pamietam już). Żeby ją otworzyć musiałem coś podłożyć pod dźwignie, potem do klapki i delikatnie ją odsunąć, wsuwając kluczyk za klapke. Zagiołem lub odgiołem blaszke i od kilku lat jest dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosol Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Podepne sie pod temat. Mi z koleji nie zamyka sie klapka w forku 1. Odginam ta blaszke na 10sposobow i nic ? Przycisk zwalniajacy przy korku wlewu paliwa(bialy) po nacisnieciu ladnie sie chowa a po puszczeniu odskakuje. Ktos cos podpowie? Czy poprostu zle podginam ta blache? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek 1947 Posted February 12, 2019 Author Share Posted February 12, 2019 W dniu 9.02.2019 o 17:36, Jarek 1947 napisał: Nie otwiera się klapka wlewu paliwa , co zrobić? Prawdopodobnie jest tak jak pisze evi, al nie bardzo zrozumiałem jak ją mam otworzyć, i jaki kluczyk usunąć. Klapka otwiera się dźwignią przy siedzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazaN Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 No masz podciągnąć i zablokować w tej pozycji dźwigienkę, a kluczyk to tylko narzędzie (lepszy będzie cienki śrubokręt) do podważenia klapki wlewu paliwa. Lepiej jednak najpierw zajrzyj pod tapicerkę przy dźwigience. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek 1947 Posted February 13, 2019 Author Share Posted February 13, 2019 (edited) 23 godziny temu, Jarek 1947 napisał: Dziękuję bardzo - pomogło, klapka odskoczyła bez problemu, podgiąłem lekko "języczek" i wszystko działa ok. Miłego dnia. Edited February 13, 2019 by Jarek 1947 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts