Jump to content

Głośniki nie grają - zagadka.


Markuss777
 Share

Recommended Posts

Witam.

 

Dzisiaj, podłączyłem kamerę, a właściwie zrobiłem tak, że uruchamia się na wstecznym. Podpiąłem radio i gra tylko tuba. Głośniki przód i tył zero reakcji.

 

Dodam, że jakiś czas temu miałem identycznie jak grzebałem w radiu i radio naprawiła....moja ośmioletnia córką :clapping:

 

"Naprawiła" w ten sposób, że pokręciła kierownicą, naciskała zamykanie/otwieranie drzwi oraz pobawiła się wycieraczkami i zaczęło wszystko grac.

 

Próbowałem w ten sam sposób:) ale nie wyszło. Tak wiem, najprościej posadzi za kółkiem znowu córkę ale by może ktoś mnie nakieruje na jakiś racjonalny sposób?

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Witam.

 

Dzisiaj, podłączyłem kamerę, a właściwie zrobiłem tak, że uruchamia się na wstecznym. Podpiąłem radio i gra tylko tuba. Głośniki przód i tył zero reakcji.

 

Dodam, że jakiś czas temu miałem identycznie jak grzebałem w radiu i radio naprawiła....moja ośmioletnia córką :clapping:

 

"Naprawiła" w ten sposób, że pokręciła kierownicą, naciskała zamykanie/otwieranie drzwi oraz pobawiła się wycieraczkami i zaczęło wszystko grac.

 

Próbowałem w ten sam sposób:) ale nie wyszło. Tak wiem, najprościej posadzi za kółkiem znowu córkę ale by może ktoś mnie nakieruje na jakiś racjonalny sposób?

 

Pozdrawiam

Uszkodzone radio? Wyciągnij i podłącz jakiś głośnik na krótko

 

Wysłane z mojego Honor 7.

Link to comment
Share on other sites

Też, tak myślałem, bo mam jeszcze stare ori ale akurat nie miałem go w garażu ze sobą. Tak czy siak, dzięki sugestię:) Ciekawi mnie dlaczego, znowu tak się stało, a jeszcze bardziej jakim cudem wtedy się naprawiło.

Link to comment
Share on other sites

Dzięki, możliwe. Kolega magik elektronik mówił, że najprawdopodobniej końcówka mocy została przez mnie spalona przy podłączeniu kamerki. Cóż...na błędach człowiek się uczy. Na dniach pewnie zostanie to naprawione.

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Dzięki, możliwe. Kolega magik elektronik mówił, że najprawdopodobniej końcówka mocy została przez mnie spalona przy podłączeniu kamerki. Cóż...na błędach człowiek się uczy. Na dniach pewnie zostanie to naprawione.

 

Pozdrawiam

Może i fakt że to końcówka mocy, Ale jak wcześniej wspomniałeś córka przez przypadek włączyła radio.Tak się nie da ożywić kości.

 

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

Odpaliłeś radio bez obciążenia końcówek głośnikami ?

No nie bardzo, bo żeby odpalić radio musi być podpięta kostka, w której są kable do głośników. Chyba, że chodzi Ci o to czy są zamontowane pod kabelkami:) - są.

 

Dzięki, możliwe. Kolega magik elektronik mówił, że najprawdopodobniej końcówka mocy została przez mnie spalona przy podłączeniu kamerki. Cóż...na błędach człowiek się uczy. Na dniach pewnie zostanie to naprawione.

 

Pozdrawiam

Może i fakt że to końcówka mocy, Ale jak wcześniej wspomniałeś córka przez przypadek włączyła radio.Tak się nie da ożywić kości.

 

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

 

Domyślam się ale objawy były identyczne, grającą tuba, zero głośników...a córeczka dała radę:)

Głośniki już grają. Powodem nie grania było złe podłączenie trigger/kabbla do kamerki. Uczę się na swoich błędach:)

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...