promil_one Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Witam Chciałbym delikatnie podpytać czy Szanowna Dyrekcja ma jakiś kontak z Panem Zbigniewem Karcz'em. Do niego skierowano mnie w SJS w sprawie rozpatrzenia mojej prośby o dopuszczenie do szkolenia mimo przekroczonego terminu, w którym to szkolenie jest bezpłatne. Otóż swojego forka xt odebrałem 31.10.2014 w Subaru Koper. Zimą w lutym 2015 wybiłem sobie bark na nartach i nie zapisywałem się na szkolenie dopóki całkiem nie wydobrzeję. Powiem szczerze nie wiedziałem, że mam tylko na to rok. Zgłoszenie wysłałem pod koniec stycznia 2016. Poproszono mnie o kontak z Panem Zbigniewem. Napisałem maila. Niestety do dziś nie dostałem żadnej informacji - zapewne ferie są tego przyczyną ale wolę delikatnie podpytać. Pozdrawiam, Promil_one Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottoree Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Do roku czasu od zakupu trzeba się zapisać, czy odbyć szkolenie? Pzdr! M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted February 12, 2016 Ojciec Założyciel Share Posted February 12, 2016 Chciałbym delikatnie podpytać czy Szanowna Dyrekcja ma jakiś kontak z Panem Zbigniewem Karcz'em Naturalnie. P. Karcz jest pracownikiem SIP Ze względu na : Zimą w lutym 2015 wybiłem sobie bark na nartach i nie zapisywałem się na szkolenie dopóki całkiem nie wydobrzeję odstąpimy w Pańskim przypadku od przestrzegania terminu ( zdarzenie losowe ) - zostanie przedłużony do końca czerwca. Do roku czasu od zakupu trzeba się zapisać, czy odbyć szkolenie? Odbyć szkolenie. Rzecz w tym, że szkolenie ma na celu lepsze poznanie nabytego samochodu tak, aby móc nim jak najbezpieczniej się poruszać. W trakcie szkolenia następuje w wielu przypadkach także wykorzenianie typowych złych nawyków. A do tego szansa jest największa wtedy, gdy samochód jest dla nas jeszcze relatywnie nowy. Ponadto dochodzi sprawa rozliczeń - naturalnie możemy robić rezerwy finansowe na kolejny rok na podstawie faktycznej sprzedaży samochodów z uprawnieniem do bezpłatnego szkolenia. "Przeciąganie" tych rezerw na kolejny rok nie jest fiskalnie możliwe. Pozdrowienia 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
promil_one Posted February 12, 2016 Author Share Posted February 12, 2016 Ram, ta tam!!!! Super!! No to będę się kontaktował z SJS by ustalić jakiś termin. Pozdrawiam, Promil_one Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts