gaski Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Cześć,ostatnio przymierzam się do wymiany sondy lambda w swoim Outbacku `99.Pierwsza rzecz na jaką się natknąłem to zlutowane ze sobą przewody przy wtyczce.Chodzi o przewody pod taśmą przy moim kciuku na pierwszym zdjęciu, które idą do wiązki wyżej (na 2 zdjęciu).Czy to normalne połączenie? Tzn. może ktoś przerwał przewód a potem go naprawił?Czy raczej wygląda to na jakąś przeróbkę, jeżeli tak, to co to może być?Przy okazji drugie pytanie: aktualnie zamontowana jest 4 żyłowa sonda, czy da się w jej miejsce wstawić 5 żyłową (o taką: http://www.iparts.pl/czesc/sonda-lambda-bosch-0258007084,0-30-0258007084-241605.html - akurat mam ją dostępną)? Domyślam się, że raczej nic z tego, ale może jednak Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczypior Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Trudno powiedzieć co tam masz polutowane bo z tych zdjęć mało widać, nie ma pewności. \myślę że to nie jest orginalne łączenie a nawet w momencie kiedy wstawiaz sondę uniwersalną to masz w zestawie tulejki do łączenia. Z tego co pamiętam to dwa białe to raczej obwód grzałki sondy i czarny sygnałowy. Ja montowałem kiedyś denso czteroprzewodową to podłaczałem tylko trzy przewody i wszystko działa nie ma czeka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts