Grzegorz Wojtalik Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Witam szanowne grono. Pacjent legacy III 2.5 manualna skrzynia. TYLKO na 4 biegu po odjęciu gazu czuć szarpnięcie i słychać tak jakby stuknięcie. Dzieje się to tylko na czworce. Podczas jazdy " na reduktorze" nic takiego nie występuje. Mam wrażenie, że wtedy budą lekko zatrzęsie i to raczej przód. Dźwięk tak jakby z okolic skrzyni. Tam mam szukać rozwiązania ? Jakieś inne sugestie ? Najbardziej dziwne jest to , że tylko na jednym z biegów. Na innych jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_dz Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Może wrzuć jakiś filmik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Wojtalik Posted November 18, 2015 Author Share Posted November 18, 2015 Mogę wrzucić tylko na filmie ani nie będzie słychać lekkiego stuku ani czuć szarpniecia )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Warto posprawdzać poduszki skrzyni,silnika,podporę wału,przednie przeguby wewnętrzne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Wojtalik Posted November 18, 2015 Author Share Posted November 18, 2015 Posprawdzam, dzięki. Też tak myślę, że przyczyny trzeba tam szukać Ale dlaczego to występuje tylko na czwórce ? Nie mogę tego pojąć....:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Ale dlaczego to występuje tylko na czwórce ? Pytanie przy jakich obrotach silnika?W całym zakresie obrotów czy tylko w określonym zakresie?Może znaczenie ma przełożenie 4 biegu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Masz gazowane auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Wojtalik Posted November 18, 2015 Author Share Posted November 18, 2015 Przetestuję i zobaczę czy tylko w określonym zakresie obrotów. Na reduktorze idealnie. Remi tak jest gaz tylko jaki to może mieć związek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted November 19, 2015 Share Posted November 19, 2015 U mnie była podobna sytuacja (2.0 N/A 160km Impreza) i okazało się, że wadliwy był reduktor. Po wymianie reduktora nie ma żadnych szarpnięć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Wojtalik Posted November 19, 2015 Author Share Posted November 19, 2015 Ale to chyba nie takie szarpnięcia. Występowały by na różnych biegach, przy dodawaniu i odejmowaniu gazu i pewnie na biegu jałowym. No i to stuknięcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 U mnie tylko na biegu. 3, 4 i 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts