Protix Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 Witam. Wczoraj ot tak nagle przymuliło mi Imprezke. Zaczął migać check a następnie zaświecił się na stałe. Dodam iż jechałem na LPG. Sprawdziłem kody błędów i są następująceP0302P0303 czyli przerwa w zapłonie na cylindrze 2 i 3. Błędy skasowałem, wyłączyłem i włączyłem auto ponownie i nie ma nic. Brak również jakichkolwiek innych objawów.Czy jednak profilaktyczna zmiana świec i cewki jest wskazana? Jeśli tak to jakie świece polecacie?Z góry dzięki.Autko to Impreza GD 125KM 2001r Kombi + LPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 Świeczki można sprawdzić czy wymienić,na takie jak zaleca producent. A wypadanie zapłonu,jeśli będzie się powtarzać,może oznaczać również konieczność regulacji zaworów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekGX Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 Świece: BKR6E11 lub BKR6EIX11(iridium) lub VK20(iridium) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Kable, świece, cewka i sprawdzić czy nie ma oleju w kanałach świecowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts