jolowanila Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Cześć, komputer wykrywa mi błąd jak w temacie... Poszukałem na forum i któryś z tu obecnych wspominał coś o alternatorze, bo i owszem jak byk przy błędzie widnieje opis,coś w stylu niskie napiecie nie pamiętam dokładnie... Problem w tym, że akumulator sprawdziłem - dobry, alternator sprawdzilem, ładuje - dobry... Nie mam pomysłu jak ugryźć ten problem! Byłem jeszcze u gościa, który robi mi serwis instalacji gazowej i napomkął coś, że sonda lambda pracuje nie tak jak powinna (zrobił jakiś wykres pracy tej sondy) i że to ona może być przyczyną, ale przecież awaria lambdy ma swój osobny kod błędu ! Pomóżcie dobrzy ludzie... Aha, zapomniałem dodać, że to Forester z 2005 roku, 2.0 benzyna , a błąd ma kod P2503... Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos007 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Odkopie temat, akumulator nowy, alternator ładuje dobrze. Gdzie szukać przyczyny zapalającego się checka z błędem?Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos007 Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 nikt nie miał problemów z tym błędem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel.wro Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 A jakie masz napięcie na odpalonym? Akumulator nowy też może być rozładowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos007 Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 napięcie jest ok ale nie pamiętam wartości, jeszcze raz sprawdzę. Nie ma problemu z rozładowaniem akumulatora. Tylko ostatnio raz na tydzień zapala się check, obstawiam chyba alternator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts