Jump to content

Jakie sprężyny do amorów Bilstein Legacy II

Młodybb

Recommended Posts

Posted

Mam Legacy II z silnikiem 2,2 z 1994 roku ale zawieszenie mam przełożone prawdopodobnie z wersji GT. Wszystkie amory są z firmy Bilstein. Niestety jedna z przednich sprężyn pękła i zastanawiam się jakie sprężyny teraz włożyć  żeby auto za bardzo się podniosło. Auto używane jest do codziennej jazdy. Czy sprężyny pasują np z Imprezy z tamtych lat i jeżeli tak to z jakimi silnikami? 

Posted

Mam Legacy II z silnikiem 2,2 z 1994 roku ale zawieszenie mam przełożone prawdopodobnie z wersji GT.

Raczej mało prawdopodobne.Nie było takich zawieszeń w GT i raczej nie pasuje do Legaca. ;) 

Być może auto stoi na amorkach Bilsteina i oryginalnych sprężynach?

Posted

kolega miał chyba na myśli legacy GT-B. B jak bilstein, który był tam wsadzony ;)

Dokładnie o to mi chodziło. Jeden z poprzednich właścicieli zrobił przekładkę wizualną ale także mechaniczną (niestety bez silnika :) ) tzn zawieszenie i hamulce z Twin Turbo.

Posted

kolega miał chyba na myśli legacy GT-B. B jak bilstein, który był tam wsadzony ;)

Dokładnie o to mi chodziło. Jeden z poprzednich właścicieli zrobił przekładkę wizualną ale także mechanicznę (niestety bez silnika :) ) tzn zawieszenie i hamulce z Twin Turbo.

A teraz się zgadza wszystko. :)

Wspomniałeś o GT i Imprezie,a ja się zafiksowałem na Imprezie GT. ;)

W Twoim przypadku musisz szukać sprężyn Bilsteina z Legacy GT-B,ewentualnie dobrać komplet sprężyn o zbliżonych parametrach na przodek.Spróbowałbym z oryginalnymi z Twojego modelu,jeśli pasują do amora,chyba powinny.

Znam osobiście taką kombinację czyli amorki Bilsteina i fabryczne sprężyny z Legaca,spisuje się doskonale. ;)

Posted

W Twoim przypadku musisz szukać sprężyn Bilsteina z Legacy GT-B

To zostają tylko używki bo nowych takich pewnie nie znajdę ;)

Spróbowałbym z oryginalnymi z Twojego modelu,jeśli pasują do amora,chyba powinny.

Tylko problem polega na tym,że niechciałbym żeby przód auta mi się podniósł a sprężyny GT-B pewnie są krótsze od seryjnych.

Zastanawiałem się także czy nie pasowałyby sprężyny np z Imprezy i mógłbym wtedy wymienić cały komplet na lekko obniżone.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...