Młodybb Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Mam Legacy II z silnikiem 2,2 z 1994 roku ale zawieszenie mam przełożone prawdopodobnie z wersji GT. Wszystkie amory są z firmy Bilstein. Niestety jedna z przednich sprężyn pękła i zastanawiam się jakie sprężyny teraz włożyć żeby auto za bardzo się podniosło. Auto używane jest do codziennej jazdy. Czy sprężyny pasują np z Imprezy z tamtych lat i jeżeli tak to z jakimi silnikami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Mam Legacy II z silnikiem 2,2 z 1994 roku ale zawieszenie mam przełożone prawdopodobnie z wersji GT. Raczej mało prawdopodobne.Nie było takich zawieszeń w GT i raczej nie pasuje do Legaca. Być może auto stoi na amorkach Bilsteina i oryginalnych sprężynach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilka_liter Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 kolega miał chyba na myśli legacy GT-B. B jak bilstein, który był tam wsadzony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młodybb Posted March 3, 2015 Author Share Posted March 3, 2015 (edited) kolega miał chyba na myśli legacy GT-B. B jak bilstein, który był tam wsadzony Dokładnie o to mi chodziło. Jeden z poprzednich właścicieli zrobił przekładkę wizualną ale także mechaniczną (niestety bez silnika ) tzn zawieszenie i hamulce z Twin Turbo. Edited March 3, 2015 by Młodybb Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 kolega miał chyba na myśli legacy GT-B. B jak bilstein, który był tam wsadzony Dokładnie o to mi chodziło. Jeden z poprzednich właścicieli zrobił przekładkę wizualną ale także mechanicznę (niestety bez silnika ) tzn zawieszenie i hamulce z Twin Turbo. A teraz się zgadza wszystko. Wspomniałeś o GT i Imprezie,a ja się zafiksowałem na Imprezie GT. W Twoim przypadku musisz szukać sprężyn Bilsteina z Legacy GT-B,ewentualnie dobrać komplet sprężyn o zbliżonych parametrach na przodek.Spróbowałbym z oryginalnymi z Twojego modelu,jeśli pasują do amora,chyba powinny. Znam osobiście taką kombinację czyli amorki Bilsteina i fabryczne sprężyny z Legaca,spisuje się doskonale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młodybb Posted March 4, 2015 Author Share Posted March 4, 2015 W Twoim przypadku musisz szukać sprężyn Bilsteina z Legacy GT-B To zostają tylko używki bo nowych takich pewnie nie znajdę Spróbowałbym z oryginalnymi z Twojego modelu,jeśli pasują do amora,chyba powinny. Tylko problem polega na tym,że niechciałbym żeby przód auta mi się podniósł a sprężyny GT-B pewnie są krótsze od seryjnych. Zastanawiałem się także czy nie pasowałyby sprężyny np z Imprezy i mógłbym wtedy wymienić cały komplet na lekko obniżone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts