Tomany22 Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Witam mam pytanie ? Czy orientuje się ktoś jaką skrzynią można zastąpić skrzynię automatyczną z forka xt 2.0 2003r o nr TZ1A3ZN4AA ?Żeby wszystko pasowało wtyczki .itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
sredniaq Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Jak szukalem do siebie, to wszędzie słyszałem, że musi być o identycznych numerach, bo były jakieś drobne różnice nawet w tych samych rocznikach zdaje się. Generalnie nie łatwa sprawa. Gdybym nie trafił nówki to oddał bym swoją do regeneracji, byłoby szybciej niż poszukiwanie drugiej skrzyni. Pewniej na pewno, bo po naprawie w dobrym warsztacie powinieneś dostać gwarancję, a używana to jednak loteria. Jakie objawy? Sent with Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomany22 Posted January 18, 2015 Author Share Posted January 18, 2015 Rzęzi przód i tył prawdopodobnie posypały się łożyska na mechanizmie różnicowym i na dupce skrzyni .Niesamowicie głośno to hałasuje , jak podnieśliśmy auto to masakra ,dlatego mechanicy mówią żebym poszukał lepiej skrzyni .Załama a miała być taka PANCERNA !! Choć 240 tysi przejechała Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 A co było zalane w przednim mechanizmie różnicowym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomany22 Posted January 18, 2015 Author Share Posted January 18, 2015 Nie mam pojęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Pytam, bo już kilka razy spotkałem się z zalanym atf w przednim dyfrze subarowej at. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Nie mam pojęciaTu bym sie dopatrywal powodu awarii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomany22 Posted January 18, 2015 Author Share Posted January 18, 2015 No ok kupiłem auto zalany był olej , stan ok jaki olej nie wiem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 :pstryk:Dobry zwyczaj: wymień płyny eksploatacyjne i rozrząd po zakupie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomany22 Posted January 18, 2015 Author Share Posted January 18, 2015 Wszystkie płyny były wymieniane na czas , wszystko wpisane w książce .Po prostu poległa i tyle ,szukam drugiej . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sredniaq Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Rzęzi przód i tył prawdopodobnie posypały się łożyska na mechanizmie różnicowym i na dupce skrzyni .Niesamowicie głośno to hałasuje , jak podnieśliśmy auto to masakra ,dlatego mechanicy mówią żebym poszukał lepiej skrzyni .Załama a miała być taka PANCERNA !! Choć 240 tysi przejechałaPodobnie było z moją skrzynią. W ciagu może tygodnia się posypała w warsztatach specjalizujących się w naprawach skrzyń mówili też, że części zamienne do regeneracji do tanich nie nalezą Sent with Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
slonex Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 i jak skonczyla sie sprawa z Twoją skrzynia?? Pytam bo mnie tez czeka wymiana i szukam na wymiane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts