CYRULIK Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 Witam jak coś nie tak z Waszym kodowaniem to przepraszam Mam kilka pytań 1 Czy rocznik 04 posiada ocynkowana blachę 2 Czy silnik 2.5 z manualem ma jakieś bolączki 3 typowe usterki danego modelu 4 i na co zwrócić w szczególności uwagę Dziękuje Nie znalazłem nigdzie czegoś w stylu poradnik kupującego itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 z manualem ma jakieś bolączki Jak wszędzie, dwumas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CYRULIK Posted April 23, 2014 Author Share Posted April 23, 2014 (edited) A jaki koszt dwumasu , wszystkie modele go mają i jak ma przybliżona żywotność ( zabija go styl jazdy czy sa po prostu trefne) Edited April 23, 2014 by CYRULIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cze-czen Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 Trzeba uważać na stan silnika. Podobno 2.5 z natury ma problemy, nie wiem czy to prawda, ale ja niestety jeden już mam na sumieniu. Wypytaj porządnie sprzedającego czy i ile bierze oleju, bo z tego co się dowiedziałem niestety nie bierze go zaworami a pierścieniami, co znacznie zwiększa koszta naprawy i ryzyko awarii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 Wypytaj porządnie sprzedającego czy i ile bierze oleju Mój zaczął brać dopiero jak go kupiłam A jaki koszt dwumasu , wszystkie modele go mają i jak ma przybliżona żywotność Wymienia się na jednomasę ze sprzęgłem. W zależności od stylu i warunków jazdy, od 130 do 150 tys. km lub więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 Mój zaczął brać dopiero jak go kupiłam Często tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cze-czen Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 Aga mój niestety też, ale i tak go lubię 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 Rozumiem tę sympatię Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 (edited) Witam jak coś nie tak z Waszym kodowaniem to przepraszam Mam kilka pytań 1 Czy rocznik 04 posiada ocynkowana blachę 2 Czy silnik 2.5 z manualem ma jakieś bolączki 3 typowe usterki danego modelu 4 i na co zwrócić w szczególności uwagę Dziękuje Nie znalazłem nigdzie czegoś w stylu poradnik kupującego itp. Ad 1) ZTCP to maja, generlanei jezeli nie byl kiepsko naprawiany to wiekszyc problemow z ruda nie ma Ad 2) Nie maja, to bardzo udane jednostki, chyba ze do bolaczek zaliczyc zuzywanie oleju, wiekszosc boxerow lubie troche wypic a 2.5 MY04-06 szczegolnie Ad 3) co ok 80-120kkm dwumasa, ale jest duza szansa ze jej juz nie bedzie, po ok 150-180kkm maglownica do wymiany (cieknie) lub regenreracji, czasem lozyska i w sumie tyle Ad 4) to co w innych autach Edited April 23, 2014 by sherif Link to comment Share on other sites More sharing options...
CYRULIK Posted April 24, 2014 Author Share Posted April 24, 2014 (edited) Dzieki mam mały uraz do rudej po obecnym aucie a co z ori nawigacją są do niej uaktualnienia ??? Edited April 24, 2014 by CYRULIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Cos tam jest, mozesz sprawdzac na stronie Kenwooda. Chyba pasuje tez mapy od Toyoty i LR. Jest watek o tym na ogolnym. Ja w swoim MY04 nie mialem navi wiec, nie powiem dokladnie a w H6 mam juz nowsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CYRULIK Posted April 25, 2014 Author Share Posted April 25, 2014 (edited) Edited April 25, 2014 by CYRULIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts