sztandar11 Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Witam serdecznie pacjent to impreza 2005r WRX od jakiegos czasu po krotkiej jezdzie po nagrzaniu sie silnika z nawiewu czuc spalenizne jakby olej, odrazu po wyczuciu owego smrodu gdy zatrzymuje sie z pod kurnika ewidentne wydobywa sie jakby para? dym? od czegos spalonego. problem zlokalizowany jest w okolicy turbo i z tamtad owy dym sie wydostaje. Dodatkowo dzis zauwazylem ze kapie olej na przegub (najprawdopodobniej kapie) gdyz jest caly spocony! oleju nie ubywa lecz wydaje mi sie ze kopci troche na niebiesko:(dodam ze uszczelka pod deklem wymieniona jakies 3miechy temu prosze o pomoc moze ktos juz z takm fantem sie spotkal pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekator Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 ja miałem podobnie kilka dni temu, pękła mi osłona wewnętrznego przegubu i smar leciał na katalizator za turbo. wjedź gdzieś na kanał i zobacz skąd leci :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafcio78 Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Oprócz osłony przegubu sprawdź metalową rurkę odprowadzająca olej do turbo. U mnie lekko się pociła, olej kapał na osłonę kolektora wydechowego i tam się wypalał, niebieski dymek unosił się w okolicach turbo i w kabinie było go czuć, a nawet widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sztandar11 Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 Oki wielki dzieki napisze jaka diagnoza bo wlasnie auto pojechalo do SPA:) w Dzierżoniowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts