mlody460 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Witam,ostatnio wracam z pracy i zauważyłem ,ze nie mam tego małego chromowanego plastiku przy lampie .Jest on bodajże od spryskiwacza. Wiecie może gdzie moge dostać takie 'cuś'? Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/38973-zaslepka-spryskiwacza-reflektora-mozna-kupic-osobno/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
przymar Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 http://allegro.pl/subaru-legacy-outback-07-spryskiwacz-lewy-kompl-i3640152615.html Nie reklamując jakby był to lewy to proponuję taki zestaw. Znając życie straciłeś również mocowanie zaślepki, która nie występuje osobno, tylko z całą dyszą. Ja kupiłem samą zaślepkę i teraz próbuję coś rzeźbić, bo w sumie 500 PLN za jakąś zaślepkę (zaślepka+dysza) to jakaś paranoja. Zwłaszcza, że skoro już raz odpadło to zapewne znowu kiedyś odleci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody460 Posted November 5, 2013 Author Share Posted November 5, 2013 Na oko wygląda to tak,że tylko zaślepka odpadła.Widać tam takie jakby ''prowadnice'' coś takiego na wpięcie.Trzeba będzie zapytać Aso. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przymar Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Na 99,9% odpadła wraz z mocowaniem. Mocowanie odchodzi od reszty dyszy o wiele łatwiej niż zaślepka od mocowania. Uważam, że jest to ewidentna wada konstrukcyjna, dodatkowo FHI nie sprzedaje osobno tego mocowania i klient czuje się ..... niekomfortowo w okolicach dolnej części pleców. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody460 Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 I jak to ugryzć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przymar Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Są trzy wyjścia. - Olać, zakleić dziurkę (bo normalnie strzela płynem do przodu) i pogodzić się z ubytkiem wizualnym samochodu - kiepska sprawa. - Zakup całej dyszy i użycie tylko tego jednego g.... a reszta na pamiątkę (ok 300 PLN) - Próbować rzeźbić. Ja dałem znajomej złotej rączce mocowanie z drugiej strony, żeby coś wykombinował i dodatkowo wymyślił jakiś patent, żeby to badziewie w przyszłości nie odpadało. Jak ktoś wytoczy taki kawałeczek plastiku to może wśród właścicieli Legacy opylać go i będzie miał stado klientów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody460 Posted November 7, 2013 Author Share Posted November 7, 2013 Tak to wyglada mniej wiecej u mnie. Tak to wygląda mniej więcej u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przymar Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Tak to wyglada mniej wiecej u mnie. Tak to wygląda mniej więcej u mnie. Brak zaślepki oraz elementu mocującego. Wg moich przewidywań. Więc albo zaślepka+rzeźba albo zaślepka+cała dysza. Sorry Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody460 Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 Ktory to element? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przymar Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 (edited) (0709-) który na grafice jest częścią składową elementu, którego symbol zaznaczyłeś kółkiem. Mały PW się robi, ale przynajmniej zostanie dla kolejnych pokoleń. Edited November 14, 2013 by przymar Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcbeth Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Oprócz łącznika jest jeszcze taka blaszka - 86644G. Bez tego zaślepka może się nie cofać równo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przymar Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 (edited) Oprócz łącznika jest jeszcze taka blaszka - 86644G. Bez tego zaślepka może się nie cofać równo. Ja mam fabrycznie bez blaszki (sprawdzałem jak to wygląda z drugiej strony). Widać wprowadzili to później, ale byłem ciekawy praktycznego zastosowania tej blaszki. Pewnie trochę stabilizuje cały układ. Jak by nie było tej blaszki też nie można kupić osobno. Edited November 14, 2013 by przymar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts