adekk Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Witam, Jestem początkujący na forum. Posiadam moje Legacy od pół roku, niestety od jakiegoś czasu ze skrzyni biegów dochodzi nieznośny chrobot. Po oględzinach znawcy stwierdzono wymiankę skrzyni Jej oznaczenie to J3-TY754XRAAB. Na allegro nie ma niestety żadnej. Podzwoniłem troszkę i nigdzie nie udało mi się jej namierzyć. Czy jesteście w stanie pomóc? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Witaj. Ten chrobot to w czasie jazdy czy na luzie też słyszalny? Napisz coś więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adekk Posted October 16, 2013 Author Share Posted October 16, 2013 Jeszcze chwile temu był słyszalny tylko przy hamowaniu silnikiem, a teraz juz jest drugi dźwięk, który słychać nawet po wrzuceniu na luz:( Mam opinie dwóch mechaników. Skrzynia do wymiany. Uszkodzony centralny dyfer. Czy ktoś ma jakiś pomysł. W pobliżu raczej nie mam znawcy Subaru. Mało tego u nas jeździ:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Centralny dyfer to nie skrzynia biegów , a mechanizm różnicowy międzyosiowy. Owszem znajduje się na końcu skrzyni, ale można się do niego dostać bez jej demontażu.Centralny dyfer ( wiskoza) można zregenerować, kupić używkę bądź nowy. Napisz skąd jesteś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adekk Posted October 22, 2013 Author Share Posted October 22, 2013 Hej. chodzilo mi że jest do wymiany albo skrzynia, albo wiskoza:) Auto odprowadzam do Bosch Service. Jestem ze Środy wlkp. Nie wiem czy jest tu ktoś w okolicy, kto postawi chociaż poprawną diagnozę dla subaru. Znacie może kogoś w WLKP? Diagnoza - nowa skrzynia. Jakby ktoś miał namiary to przypominam oznaczenie J3-TY754XRAAB. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts