Jump to content

GTek 96 koniec skrzyni bardzo proszę o pomoc !!!!!!!!!!!!

dawid51

Recommended Posts

Witam!

Szukam pomocy już wszędzie i albo nikt nic nie wie albo ''wszystko będzie pasowało '' itd .

Temat wydawałoby się prosty . Auto to Impreza GT 96r (model z cewkami na świecach i ''skośny'' IC inna stara maska , nadmuch na turbine z ''wiatrołapa'' - tak w skrócie żeby opisać , poprostu stary GTek) Przyjmijmy że kończy swój żywot skrzynia biegów. Być może się da naprawić (ale wątpie) dlatego bardzo potrzebuje sprawdzonej informacji jaką skrzynie mam ewentualnie kupić . Tam troszke

zmian było przez te lata i chciałbym kupić taką która pasuje do mojego auta bez problemu . Skrzynia która siedzi w nim teraz to TY752VN4AA, chciałem ją odnależć na różnych stronach tego typu - się okazuje że niema :( (http://www.gearhack.com/myink/ViewPage.php?file=docs/Subaru%20Transmission%20Chart )

Wiec bardzo proszę o pomoc jaką skrzynie mogę kupić i będzie pasowała bez problemu a jakiej

nie , czy sugerować się rocznikami aut z których pochodzą (tyle że to nie zawsze jest pewne) czy tymi numerami ze skrzyni ?

Bardzo proszę o pomoc .

Pozdrawiam

D/M

Jeszcze Vin aut ja coś pomioże JF1GF8LTD3TG036241, zwyczajny europejski GTek żadne UK czy JDM

Najlepiej było by naprawić starą skrzynię,najpewniej i może się okazać że najtaniej.Jeśli nie to musisz szukać skrzyni której nr zaczyna się od TY752 (TY754 mają inne mocowanie do silnika,będą pasować ale jest z tym trochę rzeźby),przede wszystkim musisz znać swoje przełożenie żeby je zgrać z tylnym dyfrem,jeśli nie znasz to musisz kupić komplet (skrzynia+dyfer) ale jeszcze raz powtarzam że najlepiej i najpewniej jest zrobić starą,wszystko zależy od tego co padło,pozdro.