blasterpl Posted July 28, 2012 Share Posted July 28, 2012 Pacjent GT MY00,objawy: --na zimnym silniku wszystko w porządku --na rozgrzanym charakterystyczne"haczenie"skrzyni(takie jak przy cofaniu przy pełnym skręcie kierownicy) ale u mnie objaw występuje tez do przodu i nawet przy nie całkowitym skręcie.Zauważyłem tez ze jeśli auto się toczy samo(nie jadę na gazie lub jadę na luzie)to objaw nie występuje.Zauważyłem tez ze po rozgrzaniu pojawia się luz w przeniesieniu napędu(np.ruszam z pod świateł wbijam 1 popuszczam powoli sprzęgło to zanim auto ruszy słychać charakterystyczne klikniecie i wtedy auto zaczyna jechać) .Zima nie było takich objawów,co może być przyczyna :? ile objaw haczenia pewnie wskazuje na wiskozę ale co z luzem :?: czy to tez objaw wisko czy co innego moze dyfer :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted July 28, 2012 Share Posted July 28, 2012 blasterpl, przyczyn może być wiele.Wiskoza którą wymieniłeś,przeguby czy półosie napędowe.Bez wjazdu na podnośnik i kumatego mechanika obeznanego z napędami Subaru się nie obejdzie.Będzie szybciej i taniej niż strzelać w ciemno i wymieniać po kolei podejrzane elementy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeusz Posted July 28, 2012 Share Posted July 28, 2012 Pacjent GT MY00,objawy:--na zimnym silniku wszystko w porządku --na rozgrzanym charakterystyczne"haczenie"skrzyni(takie jak przy cofaniu przy pełnym skręcie kierownicy) ale u mnie objaw występuje tez do przodu i nawet przy nie całkowitym skręcie.Zauważyłem tez ze jeśli auto się toczy samo(nie jadę na gazie lub jadę na luzie)to objaw nie występuje.Zauważyłem tez ze po rozgrzaniu pojawia się luz w przeniesieniu napędu(np.ruszam z pod świateł wbijam 1 popuszczam powoli sprzęgło to zanim auto ruszy słychać charakterystyczne klikniecie i wtedy auto zaczyna jechać) .Zima nie było takich objawów,co może być przyczyna :? ile objaw haczenia pewnie wskazuje na wiskozę ale co z luzem :?: czy to tez objaw wisko czy co innego moze dyfer :?: zacznij od wiskozy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.