Jump to content

Problem centralny dyfer a moze cos innego???

blasterpl

Recommended Posts

Pacjent GT MY00,objawy:

--na zimnym silniku wszystko w porządku

--na rozgrzanym charakterystyczne"haczenie"skrzyni(takie jak przy cofaniu przy pełnym

skręcie kierownicy) ale u mnie objaw występuje tez do przodu i nawet przy nie całkowitym skręcie.Zauważyłem tez ze jeśli auto się toczy samo(nie jadę na gazie lub jadę na luzie)to objaw nie występuje.Zauważyłem tez ze po rozgrzaniu pojawia się luz w przeniesieniu napędu(np.ruszam z pod świateł wbijam 1 popuszczam powoli sprzęgło to zanim auto ruszy słychać charakterystyczne klikniecie i wtedy auto zaczyna jechać) .Zima nie było takich objawów,co może być przyczyna :?:o ile objaw haczenia pewnie wskazuje na wiskozę ale co z luzem :?: czy to tez objaw wisko czy co innego moze dyfer :( :?:

blasterpl, przyczyn może być wiele.Wiskoza którą wymieniłeś,przeguby czy półosie napędowe.Bez wjazdu na podnośnik i kumatego mechanika obeznanego z napędami Subaru się nie obejdzie.Będzie szybciej i taniej niż strzelać w ciemno i wymieniać po kolei podejrzane elementy.

Pacjent GT MY00,objawy:

--na zimnym silniku wszystko w porządku

--na rozgrzanym charakterystyczne"haczenie"skrzyni(takie jak przy cofaniu przy pełnym

skręcie kierownicy) ale u mnie objaw występuje tez do przodu i nawet przy nie całkowitym skręcie.Zauważyłem tez ze jeśli auto się toczy samo(nie jadę na gazie lub jadę na luzie)to objaw nie występuje.Zauważyłem tez ze po rozgrzaniu pojawia się luz w przeniesieniu napędu(np.ruszam z pod świateł wbijam 1 popuszczam powoli sprzęgło to zanim auto ruszy słychać charakterystyczne klikniecie i wtedy auto zaczyna jechać) .Zima nie było takich objawów,co może być przyczyna :?:o ile objaw haczenia pewnie wskazuje na wiskozę ale co z luzem :?: czy to tez objaw wisko czy co innego moze dyfer :( :?:

zacznij od wiskozy

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...