Jump to content

[Rozwiazane] Wskazowka temperatury silnika


morda4u
 Share

Recommended Posts

Witam forumowiczow,

 

fachowcy mi ostatnio cos grzebali pod maska i teraz zauwazylem, ze jak wlacze stacyjke (silnik zgaszony, swieca sie lampki i zegary ida gora dol) to wskazowka temperatury silnika zostaje na czerwonym polu (max do gory). Jak odpale to normlanie spada na sam dol, a pozniej w czasie jazdy jest tez normalnie w polowie. Wynika z tego, ze nic sie nie przegrzewa. Wie ktos moze czy gdzies jest jakis czujnik albo jakis kabelek trzeba ruszyc zeby tak sie nie dzialo :?: Cos mi pewnie fachowcy zruszyli przypadkowko :x

 

P.S. Inny ciekawy objaw, ktorego wczesniej nie mialem to ustawianie zegara. Jak wcisne SET to mi wskakuje na 9:00. Moze zrodlo problemu jest takie samo w obydwu przypadkach :?:

 

EDIT: problem z zegarem rozwiazany. Zapomnialem, ze on zeruje do najblizszej pelnej godziny, a sprawdzalem to wlasnie kolo 9:00 :) Co do wskazowki to autoalarm cos odlacza i dlatego tak sie dzieje. Nie odpale silnika dopoki nie wcisne tajnego guziczka i wtedy wszystko zaczyna dzialac normalnie 8)

 

Pozdrawiam!

morda

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...