wolay Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Witam, czy ktos z Was poradzil sobie ze strzelajaca oslona szyberdachu? Przy odsunietej rolecie odglosy sa nie do zniesienia. Aso problem diagnozuje ale mowi, ze nie ma mozliwosci naprawy problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 U mnie nic w okolicach szyberdachu nie halasuje ale za to zaczelo cos stukac w tej konsoli (chyba) pod podłokietnikiem..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 osłona chodzi w aluminiowej ramie szyberdachu, w swojej prowadnicy, ma tam za luźno i dzwoni... w zasadzie nie ma sposobu na usunięcie hałasu, z wyjątkiem jednego - trzeba spróbować wygiąć osłonę tak, żeby była lekko napięta i naprężona, wtedy będzie ciszej, ale do tego trzeba trochę doświadczenia, żeby nic nie pogiąć i nie zniszczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszka01 Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 osłona chodzi w aluminiowej ramie szyberdachu, w swojej prowadnicy, ma tam za luźno i dzwoni...w zasadzie nie ma sposobu na usunięcie hałasu, z wyjątkiem jednego - trzeba spróbować wygiąć osłonę tak, żeby była lekko napięta i naprężona, wtedy będzie ciszej, ale do tego trzeba trochę doświadczenia, żeby nic nie pogiąć i nie zniszczyć Spróbuj przytrzymac schowek na okulary. u mnie tak było Link to comment Share on other sites More sharing options...
CEZAR71 Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 U mnie stukało, w tylnej części dachu też, (forester 2007) robili to na gwarancji w Dawoju, i wAuto-Adamski, ściągali podsufitkę, itd...czekałem cały dzień przez 2 miesiące było ok, i potem znowu , ale mniej, coś podginali właśnie i silikonem też klejone było... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts