SlawS Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Witam, Subaru Legacy 2005 w czasie jazdy w momencie przekraczania 1800-1900 obrotów ( na dowolnym biegu ) z tyłu auta dochodzi, krótki jęczący dźwięk. W przypadku bardzo precyzyjnego dozowania gazu i trzymania stałych obrotów jestem go w stanie utrzymać chwilę dłużej . Dźwięk nie występuje na postoju. Macie jakies pomysły na lokalizację jęczącego elementu ? SlawS Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzikus7 Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Może wydech wpada w jakiś rezonans spróbuj go jakoś inaczej przyczepić albo na chwilę naciągnij w jedną stronę i zobaczy czy coś się zmieni. U mnie jest taki dźwięk nawet fajny przy 3,5 tyś obrotów na 100% wydechy bulgoczą ale ja ten dźwięk uwielbiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcbeth Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Subaru Legacy 2005 w czasie jazdy w momencie przekraczania 1800-1900 obrotów ( na dowolnym biegu ) z tyłu auta dochodzi, krótki jęczący dźwięk. Jeśli masz na myśli to brzęczące pohukiwanie, to to chyba norma. http://mcbeth.republika.pl/4eat_noise.mp3 Słychać go w 0:07 i drugi shift 0:10 , potem 1:24 i 1:26/7. Mi sugerowano w ASO , że w tłumiku są jakieś klapki, które czasem tak rezonują. A przy wyższych obrotach otwierają się i ... zaczynasz słyszeć pracę boksera. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlawS Posted November 2, 2011 Author Share Posted November 2, 2011 brzęczące pohukiwanie bardzo plastyczne porównanie no choroba - to mogłoby być to Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcbeth Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Mam to czasu, jak nabyłem autko i nic się nie zmienia. Chyba tylko to, że się przyzwyczaiłem :wink: . Mam nadzieję, żem pomuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts