jano86 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Zacząłem wyciągać silnik ze swojej Imprezy. Jest już rozbrojony i wszystko poodpinane. Odkręciłem rozrusznik. Dwie śruby i dwie nakrętki mocujące skrzynię. Następnie odkręciłem poduszki silnika. Silnik podnosimy do góry aż szpilki poduszek wyjdą do góry następnie próbowaliśmy rozdzielić go od skrzyni. Bezskutecznie. Robi się szpara taka że wychodzą całkiem kołki ale dalej nie idzie. Czy jest jeszcze jakiś haczyk? Może możecie polecić jakiś sposób?
HULK Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 przypadkiem nie trzeba jeszcze wyjac tego sworznia od tego dinksu co odciąga sprzęgło ( kolo rozrusznika jest taka zaślepka wkręcana na inbus, potem wkręcasz jakas srube w ten trzpień i wyciągasz ) czy jakis tak to bylo
Grzesiek_67 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 marek-irl, dobrze kombinujesz :wink: Pozdrawiam Grzegorz
HULK Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Grzesiek_67, wymiana sprzęgła & przekładka skrzyni i coś tam zaczynam kumać
jano86 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Pomogło! Dziękuję za pomoc. Winny jestem sobie sam, swoim ignoranckim podejściem. Nawet nie zajrzałem do serwisówki, a tu proszę: http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Impreza/1993-1996/1993-1996impreza.pdf str.228
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.