lucza Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 witam serdecznie,pacjent to impreza '99 AWD,po wymianie skrzyni biegów wrzuciliśmy jedynkę i OK,następnie dwójkę i OK, ALE!!! już nie dało się wrzucić luzu ani zmienić na inny bieg,została dwójka,na wyłączonym silniku i na włączonym bez różnicy,skrzynia jest zablokowana na drugim biegu,jakieś pomysły?co może być przyczyną? jutro podchodzimy do tematu jeszcze raz i przydały by sie jakieś sugestie,pozdrawiam i dzięki
Krajanek Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Miałem zablokowaną skrzynie jak urwałem łapę od silnika. Był troche przekoszony i problem z biegami był podobny do tego co piszesz.
emotorsport Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 jesteś pewien, że skrzynia, którą wrzuciliście, była ok? i że zmontowaliście wszystko, a w szczególności mechanizm zmiany biegów - prawidłowo? AWD N/A czy AWD Turbo? Wysprzęglnik na linkę czy hydrauliczny? podaj trochę więcej informacji...
lucza Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 AWD N/A,wysprzęglik na linkę,skrzynia była od dawcy który jeżdził bez problemów,podczas demontarzu wylano olej ze skrzyni i tak leżała ok miesiąca,czy jest możliwe że coś się stało z kulką lub sprężynką z prowadzenia biegu (nie wiem jak to się poprawnie nazywa po polsku ) -- 27 wrz 2010, o 19:51 -- mechanizm zmiany biegów był wyciagnięty razem ze skrzynią, żeby uniknąć problemów z regulacją
lucza Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 dyfry i skrzynia i pozostałe części pochodzą z jednego dawcy,warsztat profesjonalny,choć nie miał na podnośnikach zbyt wielu subarynek,ale chłopaki bardzo kumate znam ich nie od dziś,pełne zaufanie -- 28 wrz 2010, o 20:03 -- ok już po operacji,podczas demontażu skrzyni okazało sie że ktoś (wiemy kto :x ) upuścił skrzynię na lewarek i sie taki pręt wykrzywił i dlatego lewarek się zablokował,skrzynia miała sprzęgło na siłownik teraz ma na linkę wystarczyło tylko wymienić łapę i łożysko oporowe,tak przy okazji silnik 1.6 (jest tylko tymczasowo) pasuje ze skrzynią od wrx, p&p bez żadnych przerubek to tyle,piszę otym dla potomnych i wiem że ktoś kiedyś oto pytał,dzięki za zainteresowanie i tymczasem
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.