Jump to content

Lusterko podgrzewane czy nie??

marNY

Recommended Posts

Mam taki malutki problem. Jeden matoł w miniony piątek wjechał w bok mojego Legaca, czego efektem są wgięte drzwi i połamane lusterko. W lusterku jeszcze dużo widać pomimo połamanej obudowy i kilku pęknięć szkła, ale pod koniec miesiąca czeka mnie przegląd i wiadomo, że trzeba wymienić. Znalazłem kilka sztuk na alledrogo i wysłałem kilka zapytań o to, czy są podgrzewane, bo takie właśnie chcę kupić. Jak na razie otrzymałem jedną mało precyzyjną odpowiedź, że wtyczka w lusterku ma 4 kabelki i prawdopodobnie nie jest podgrzewane.

Może ktoś z Was się orientuje ile kabeków ma zwykłe elektryczne a ile z podgrzewaniem???

Może ktoś z Was się orientuje ile kabeków ma zwykłe elektryczne a ile z podgrzewaniem???

Napisz który rocznik auta, lub chociaż czy kierunkowskazy są w lusterkach (to determinuje liczbę przewodów)?

Aaa no jasne. Legacy 2 generacji, 94-99. Kierunków w lusterkach brak :)

Na 100% potwierdzi osoba, która ma dostęp do Service Manual'a. Ale wg mojej wiedzy lusterko nie ma podgrzewania, lecz jest tylko sterowane. Do podgrzewania potrzebne są tylko 2 przewody, do sterowania minimum 3: góra/dół - lewo/prawo - odniesienie (a w starszych wersjach możliwe, że były to cztery przewody: podwojone odniesienie). Jeżeli jest i sterowane i podgrzewane liczba przewodów powinna wynosić min. 5 (w Twoim przypadku najprawdopodobniej 6).

A piktogramu (uwazaj durny jankesie bo TO MOŻE BYĆ CIEPŁE) wypalonego na lustrze nie masz?

Na moim tego nie ma, na tym które chcę kupić też :/

Dzięki bardzo za pomoc. Chyba poszukam innego, takiego z podgrzewaniem, bo po co niby mam w zimie skrobać lusterka, wystarczy mi skrobanie szyb ;)