Jump to content

odgłos wydechu po zainstalowaniu LPG

maniek_zak

Recommended Posts

Pomijajac fakt, ze w Imprezach N/A dzwiek ten nie jest powalajacy (bo nie slychac boxera) to przejscie na gaz nie powinno go zmienic. Jesli zalozysz dobrej klasy instalacje to przy przelaczaniu gaz-benzyna-gaz nie powinienes odczowac zmiany, nie tylko w dzwieku ale i dynamice auta (przy cywilnej jezdzie).

Prosze bardzo. I nie dziekuj, daj pomuka :mrgreen:

Nie przesadz z tymi modyfikacjami bo moze stracic moment z dolu. U siebie zmienilem puszke koncowa na 2.5" ale przelotowe (Ninja II) i trzeba zdecydowanie dac wiecej gazu przy ruszaniu i do 2k malo sie dzieje. Pozniej juz jest wiertara... na Ulez super, do miasta mniej. A cala resza jest seryjna, czyli tlumik srodkowy plus dwa katalizatory i chyba jeszcze prekatalizator (czy jakos tak). Gdyby calosc dac na przelocie to by pewnie auto z warsztatu nie odjechalo. 3" mi odradzono i to bylo najlepsze odradzenie w historii :wink:

Teraz bede zakladal dolot z WRXa - rezonator bo musi byc inny i taka tube lapiaca powietrze z krawedzi maski. Zobaczymy, moze troche dluzszy dolot wyrowna to. A jesli nie, to wywale jeszcze ze dwa katalizatory i dam do jako na strojenie :twisted:

Dzięki za rady, nie chce przesadzić z tymi modyfikacjami. Na pewno nie będe tego sam robil tylko oddam auto komuś kto się na tym zna :) ALe narazie nie wiem gdzie taki warsztat mogę znaleźć blisko mnie tzn, woj. małopolskie i śląskie. Szkoda że nie mogę usłyszeć jak chodzi twoja subarka :razz:

wolny ssak fajnie gra na przelocie końcowym.

po zagazowaniu nic nie traci z dźwięku, bo i niby czemu?

Może chodziło o takie specyficzne delikatne "dzyndzyryndzyń" które sie czasem wydobywa z wydechów zagazowanych aut :wink: Przynajmniej mi się wydaje że taki dźwięk się pojawia :roll:

"tykania" wtrysków nie ominiesz, ale żeby w wydechu to miało być słuchać ;) ??

pod maską tak, ale odpowiednio duży tłumik zagłusza tykanie :D

Bynajmniej nie miałem na myśli "tykania wtrysków" :wink: Może to po prostu subiektywne odczucie że czasami jak słyszę dźwięk dochodzący z WYDECHU niektórych aut to jestem pewien że są zagazowane i zazwyczaj mam rację :roll:

coby poprawic dzwiek mozna poszukac kolektora wydechowego od starych Legacy - byly nierownoodleglosciowe

tylko warto napisać, że to NIE jest konstrukcja plug&play :)

ale to gadanie na inny temat, na przykład ten http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=121977