maniek_zak Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Mam pytanie, czy po zainstalowaniu LGP do subaru imprezy N/A odgłos wydechu i silnika się pogorszy?? dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Pomijajac fakt, ze w Imprezach N/A dzwiek ten nie jest powalajacy (bo nie slychac boxera) to przejscie na gaz nie powinno go zmienic. Jesli zalozysz dobrej klasy instalacje to przy przelaczaniu gaz-benzyna-gaz nie powinienes odczowac zmiany, nie tylko w dzwieku ale i dynamice auta (przy cywilnej jezdzie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek_zak Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 dzięki za pomoc zamierzam trochę zmodyfikować układ wydechowy imprezy N/A żeby brzmiał lepiej i dlatego się pytam Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Prosze bardzo. I nie dziekuj, daj pomuka Nie przesadz z tymi modyfikacjami bo moze stracic moment z dolu. U siebie zmienilem puszke koncowa na 2.5" ale przelotowe (Ninja II) i trzeba zdecydowanie dac wiecej gazu przy ruszaniu i do 2k malo sie dzieje. Pozniej juz jest wiertara... na Ulez super, do miasta mniej. A cala resza jest seryjna, czyli tlumik srodkowy plus dwa katalizatory i chyba jeszcze prekatalizator (czy jakos tak). Gdyby calosc dac na przelocie to by pewnie auto z warsztatu nie odjechalo. 3" mi odradzono i to bylo najlepsze odradzenie w historii :wink: Teraz bede zakladal dolot z WRXa - rezonator bo musi byc inny i taka tube lapiaca powietrze z krawedzi maski. Zobaczymy, moze troche dluzszy dolot wyrowna to. A jesli nie, to wywale jeszcze ze dwa katalizatory i dam do jako na strojenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek_zak Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 Dzięki za rady, nie chce przesadzić z tymi modyfikacjami. Na pewno nie będe tego sam robil tylko oddam auto komuś kto się na tym zna ALe narazie nie wiem gdzie taki warsztat mogę znaleźć blisko mnie tzn, woj. małopolskie i śląskie. Szkoda że nie mogę usłyszeć jak chodzi twoja subarka :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Podaj e-mail. Mam kawalek filmiku z Kielc. Slychac glownie opony, ale jak sie dobrze wsluchasz i masz wyobraznie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek_zak Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 latajacy_kot@op.pl z góry dzięki za filmik Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 maniek_zak, http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=121977 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek_zak Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 dzięki za pomoc mam nadzieje że w warsztacie też będą wiedzieli co zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Plik poszedl. Z 15 mega, mam nadzieje ze poczta przepusci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek_zak Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 dzięki, zaraz sprawdze poczte [ Dodano: Sob Paź 03, 2009 9:04 pm ] już odebrałem :grin: słychać w tle ładny pomruk o taką przeróbke właśnie mi chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dehnel Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 wolny ssak fajnie gra na przelocie końcowym. po zagazowaniu nic nie traci z dźwięku, bo i niby czemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek_zak Posted October 4, 2009 Author Share Posted October 4, 2009 dzięki za pomoc, nie znam się na tym, dlatego pytam Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonskik69 Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 wolny ssak fajnie gra na przelocie końcowym.po zagazowaniu nic nie traci z dźwięku, bo i niby czemu? Może chodziło o takie specyficzne delikatne "dzyndzyryndzyń" które sie czasem wydobywa z wydechów zagazowanych aut :wink: Przynajmniej mi się wydaje że taki dźwięk się pojawia :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Tak, ale to dzwiek ukladu wtryskowego LPG, pod maska go lepiej slychac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dehnel Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 "tykania" wtrysków nie ominiesz, ale żeby w wydechu to miało być słuchać ?? pod maską tak, ale odpowiednio duży tłumik zagłusza tykanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonskik69 Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Bynajmniej nie miałem na myśli "tykania wtrysków" :wink: Może to po prostu subiektywne odczucie że czasami jak słyszę dźwięk dochodzący z WYDECHU niektórych aut to jestem pewien że są zagazowane i zazwyczaj mam rację :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 coby poprawic dzwiek mozna poszukac kolektora wydechowego od starych Legacy - byly nierownoodleglosciowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dehnel Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 coby poprawic dzwiek mozna poszukac kolektora wydechowego od starych Legacy - byly nierownoodleglosciowe tylko warto napisać, że to NIE jest konstrukcja plug&play ale to gadanie na inny temat, na przykład ten http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=121977 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts