sosna Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Witam, Zacznę od tego, że mam Impreze "98. Problem polega na tym, że wskazówka prędkościomierza nie działa tak jak powinna (czasami podczas jazdy pokazuje 0 km\h innym razem pokazuje normalnie,a za chwilę podskakuje do 140 km\h i sie zawiesza! Ale jest na to sposób, trzeba "pieprznąć" z góry w deskę i zaczyna działać! Chociaż ten sposób wydaje mi się nie najlepszym rozwiązaniem i dlatego chcę się poradzić co może być w nim uszkodzone, bo mam do kupienia licznik z Imprezy (chyba to jest "94) i kolejne pytanie: czy ta część, która jest walnięta będzie pasować do mojego licznika? Z góry wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Oczywiście tak trywialną rzecz jak sprawdzenie kontaktów elektrycznych pomiędzy zegarami a wiązką zrobiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek790 Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 pewnie masz prędkościomierz elektroniczny a nie mechaniczny, zatem jak radzi Aflinta. Myślę, że 94 nie będzie Ci pasował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sosna Posted March 14, 2008 Author Share Posted March 14, 2008 Szczerze mówiąc nie sprawdziłem kontaktów elektrycznych, bo były właściciel rozbierał zegary i twierdził, że z nimi jest wszystko w porządku!!! Ale dla pewności sprawdzę to osobiście! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts