Jump to content

Forester SG lusterko boczne od Anglika

SLAVG

Recommended Posts

Cześć,

przerzuciłem trochę forum, ale nie znalazłem informacji wprost. Czy ktoś z Was zakładał lusterka boczne do Forestera SG od wersji angielskiej? Ja próbowałem przełożyć i prawe ma dobry kąt widzenia, da się go wyregulować tak, aby wszystko było widać i zakres regulacji jest duży. Gorzej jest z lewym, przy maksymalnych odchyleniu cały czas widzę bok samochodu. Jakie są wasze doświadczenia? Czy da się to jakoś wyregulować?

2 minuty temu, SLAVG napisał(a):

Cześć,

przerzuciłem trochę forum, ale nie znalazłem informacji wprost. Czy ktoś z Was zakładał lusterka boczne do Forestera SG od wersji angielskiej? Ja próbowałem przełożyć i prawe ma dobry kąt widzenia, da się go wyregulować tak, aby wszystko było widać i zakres regulacji jest duży. Gorzej jest z lewym, przy maksymalnych odchyleniu cały czas widzę bok samochodu. Jakie są wasze doświadczenia? Czy da się to jakoś wyregulować?

Nie ma możliwości na mechanizmie z anglika, trzeba prowadnice z silniczkiem od wersji EU. Obudowa jest taka sam. 

12 minut temu, ipsx82 napisał(a):

Nie ma możliwości na mechanizmie z anglika, trzeba prowadnice z silniczkiem od wersji EU. Obudowa jest taka sam. 

Prowadnice z silniczkiem do składania lusterka czy do regulacji kąta patrzenia?

I drugie pytanie, czy zakładaliście moduł automatycznego składania lusterek? Ma ktoś z Was z tym doświadczenie?

Jako, że mam oba lusterka rozłożone, EU i GB to je porównałem. Sprawa jest trywialna - mechanizm regulacji lustra jest przykręcany do obudowy 4 śrubkami.  W wersji EU ma dłuższe "nóżki" od strony karoserii - około 5mm, a w wersji GB 2mm. W wersji GB wystarczy podłożyć między ten mechanizm a obudowę dwie lub trzy podkładki i kąt jest właściwy. Ja przedłużyłem te nóżki plastikowymi tulejkami, żeby było w pełni profi i mam już lusterko w wersji EU.

Wersja europejska

20230511_152653.thumb.jpg.ec28276008a404262d8d7a636ff4be60.jpg

I wersja angielska

20230511_152609.thumb.jpg.1c834575aa42bc04094ce7d8a135449f.jpg

• Thanks 1